Performans Dragane Sapanjoš u Galeriji Singular

Performans Dragane Sapanjoš naziva „Come un cammello in una grondaia“ bit će održan u četvrtak, 14. rujna, u 20 sati u pulskoj galeriji Singular.

sapanjoš

Umjetnica, aktom polaganja vijenaca cvijeća od papira, koja se metaforično tope hraneći se vlastitim izvorom hrane, vodom, slavi život i njegov kraj. Djelo je osvrt na stanje u svijetu suvremene umjetnosti, kulturi i trenutno stanje svijeta uopće. U performansu sudjeluju glumice Olivera Baljak i Aleksandra Stojaković. Naziv djela preuzet je iz pjesme Franca Battiata „Comme un cammello in una grondaia“: „Vivo come un cammello in una grondaia / in questa illustre e onorata società! / E ancora, sto aspettando, un’ottima occasione / per aquistare un paio d’ali, e abbandonare il pianeta…” (“Živim poput deve u oluku / u ovom slavnom i počašćenom društvu! / I još uvijek čekam, sjajnu priliku / da kupim krila i napustim planet…”).

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum