Predstavljen program manifestacije „Prosinac u Puli“ – 200 zabavnih programa na 50 lokacija

Bogat program tradicionalne manifestacije „Prosinac u Puli“ i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

prosMeđu čak 200 programa na 50 različitih lokacija u gradu, brojni su koncerti, predstave i radionice namijenjene najmlađima, a nezaobilazna je Čarobna šuma na Giardinima uz Kućicu Djeda Mraza i veselu svjetlosnu rasvjetu. U sklopu Rocktarate na trgu Portarata održat će se 15 koncerata domaćih izvođača, a na Trgu Forum će u Novu će nas godinu uvesti Prljavo kazalište uz Night Express i nezaobilazni vatromet.

Program je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo i pohvalio izvrsnu dugogodišnju suradnju gradskih institucija, udruga i pojedinaca, koji svojim kreativnim programima pridonose prepoznatljivosti manifestacije. „Upravo susret i skup takvih programa, kojih je ove godine čak 200, Pulu čine prepoznatljivom, a građanima nude raznovrsnu blagdansku ponudu za sve uzraste; sastavljenu od glazbenih događanja, izložbi, Prosinac u Puli (1200x675)sajmova, kazališnih predstava, radionica, kulinarskih pa i sportskih programa. Vjerujem da će posebice uživati najmlađi kojima je namijenjeno više od 80 programa, a ponajviše preobrazba Giardina koja će se pretvoriti u „Čarobnu šumu“ i u prosincu im biti najzanimljiviji svjetleći gradski park, popraćen prepoznatljivim sajamskim kućicama s prigodnom, blagdanskom ponudom. Klizalište je već postalo tradicionalno okupljalište brojnih naših sugrađana koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se mogu dobro provesti i zabaviti u gradu. Ove će godine klizalište biti smješteno na Trgu kralja Tomislava i sasvim sigurno upotpunit će ukupni adventski doživljaj u našem gradu,“ kazao je gradonačelnik zahvalivši se sponzorima manifestacije.

Ivan Glušac, ravnatelj Pula Sporta, nadovezao se na novu lokaciju klizališta Trg kralja Tomislava, i obavijestio javnost da je otvorenje predviđeno 30. studenog u podne, te da će biti otvoreno do 14. siječnja, svakodnevno od 9 do 22 sata, (dok će 24.,25., 31.12, i 1.1. imati prilagođeno radno vrijeme). „U suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, organizirano je besplatno klizanje, a cijene ulaznice i najma klizaljki su na razini prošlogodišnjih,  koje su ujedno i najpovoljnije u čitavoj zemlji.“ Na klizalištu će se upriličiti i doček Nove godine za najmlađe, 31. prosinca u podne, uz nastup grupe Gelato Sisters.

Direktorica marketinga i prodaje Arena Hospitality Group, Manuela Kraljević, iskazala je da je potpora Arenaturista sad već tradicionalna, te da podupiranjem kulturnih događanja Arenaturist ujedno doprinosi pulskom imidžu i dodatnoj ponudi i tijekom izvansezonskih znanih aktivnosti.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, kojemu je i povjerena cjelokupna organizacija prosinačkog programa, predstavila je hodogram programa, izuzetno dobar odaziv udruga, pojedinaca i institucija koji su iskazali interes za manifestaciju, ali i  novine poput svjetleće jelke na Portarati, dodatno ukrašavanje grada, te koncept Čarobne šume na Giardinima. Izdvojila je i popularnu Rocktaratu i Seasplash platformu sa glazbenim koncertima, a ukupno će tijekom prosinca biti 75 glazbenih događanja. Posebice je zahvalila sponzorima manifestacije, Zagrebačkoj banci i Arenaturistu, te Pulaparkingu, Pulaprometu, Pula sportu i Bunarini na izvrsnoj suradnji. Podsjetila je da se cjelokupni program može pronaći na mrežnoj stranici www.prosinacupuli.hr te da će se svakodnevno promovirati i na društvenim mrežama. Zahvalila se predlagateljima programa na dostavljenim prijedlozima i zaželjela dobar Prosinac u Puli svim suorganizatorima i posjetiteljima.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum