Leon Lučev i Artikulacija prisutnosti ponovno u Puli

Leon Lučev, poznati glumac i dramski pedagog opet će gostovati u Puli s novom radionicom iz ciklusa Artikulacija prisutnosti. Ovog puta tema je : Bliskost. Vrijeme održavanja je vikend 9. i 10. prosinca od 11 do 18 sati u prostorijama Gaia Kolektiva u Rojcu.

„Za svaku Leonovu radionicu, potrebno je i zrnce hrabrosti i odluka da izađemo van granica komfora. Rezultati su iznenađujuće dobri. I ovojesenja tema Bliskost, iskorak je van leon lučev artikulacijauobičajenih obrazaca, susret s nepoznatim, otvaranje koje ponekad plaši, ali i osnažuje. Radionica je korisna kako za glumce i ljude koji profesionalno rade s drugim ljudima (učitelji, terapeuti, poslovni ljudi,…), tako i za sve one koji teže autentičnom izričaju i iskrenom, toplom odnosu sa svojom Suštinom koja je Ljubav i svijetom oko sebe koji iz te Suštine dodirujemo. Kroz istinsku Bliskost se svi isprazni odnosi transformiraju ili gase, a ostaju susreti koji nas obogaćuju dubinom, saznanjima i smislom…uz uvijek prisutnu dozu humora“, navode organizatori.

“Tema radionice je Bliskost. Što je to? Što nam treba za nju? Kako živjeti, kreirati, izdržati bliskost? Kakav je put do nje? Zašto odustajemo od Bliskosti? Čega se bojim u Bliskosti? Tko se boji? Koga boli? Zašto je bol u Bliskosti neminovna kao dio puta? Mogu li u Bliskosti biti zatvoren, a blizak? Mogu li dijeliti sebe s bliskom osobom u svakoj situaciji bez obzira na posljedice? Rad je jednostavan. Bazičan. Jedna vježba. Izlaganje i dijeljenje sebe ispred grupe. Dakle, izađem ispred svih i predstavim se bez riječi. Samo pogledom. I podijelim što je tu, sa mnom, u tom trenutku. Vježba se modificira prema potrebama sudionika i grupe. Što je nepoznato? Zašto se bojim nepoznatog? Zašto pokušavamo kontrolirati život, da ne bi dopustili da nas nepoznato iznenadi? Nepoznato. Kao djeca radovali smo se svakoj nepoznatoj situaciji, otkrivajući kroz nju i sebe i svijet. Gdje je to dijete koje se hrabro pušta u nepoznato? Po meni, jedan od mogućih izlaza iz situacije u kojoj se danas svijet i društvo nalazi je put kroz Bliskost. Zašto? Zato što bliskost ne dopušta Ideologiju. Nema laži. Kreće od pojedinaca. Nije ideja. Bazirana je na potrebi iz Ljubavi. I posljedica je Sloboda”, kaže Leon Lučev.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 16

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum