Otvorenje izložbe “Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč”

U organizaciji Valamar Riviere d.d., Pučkog otvorenog učilišta u Poreču, u četvrtak 15. ožujka 2018. s početkom u 19.00 sati u galeriji Zuccato (Dekumanska 34), održat će se otvorenje izložbe “Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč”.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi umjetnika Rafa Lópeza, Adriána Ssegura, Aloisa Neuholda, Margerite Rakić, Klementine Golija, Renate Krammer, koji su sudjelovali na Jubilarnoj 35. slikarskoj koloniji održanoj u rujnu 2017. godine.

Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka 2018. svakim danom osim nedjelje i praznika od 10 – 12 i 17 -19 h.

„Slikarska kolonija Riviera u neprekinutom se nizu organizira od 1983. godine i sastoji se od dviju cjelina: jednotjednoga boravka i stvaranja umjetnika i umjetnica u jednom od Valamarovih hotela u Poreču i, godinu potom, izložbe s radovima koji su nastali tijekom umjetničke kolonije.

Uobičajeno je da u rujnu Valamarov izbornik na koloniju pozove šaroliko društvo iz Hrvatske i inozemstva (ponajviše iz susjednih zemalja). Uobičajeno je i to da se izložbe održavaju u galerijskom prostoru Pučkoga otvorenog učilišta Poreč. Oba organizatora dijele zajednički interes prema mediju slikarstva koji prenosi tradicionalni likovni izraz u suvremenu likovnu produkciju.

Bez obzira na to što uvidom u beskrajnu slikovitost danas slika kao medij izgleda klasično, s kistom ili bez njega, načinom i stilom, estetikom, s naracijom ili bez nje, monokromna ili vrištećih boja, ona je uvijek simptom vremena. Slika je tu u rasponima osobnih kritičkih izričaja. Toj skupini pripadaju i radovi umjetnika i umjetnica na ovoj izložbi: od onih vjernih figuraciji i kompozicijama bogatih slikarskih prizora do onih koji istražuju prostore slike gradeći osobne znakove, strukture ili konceptualna apstrahiranja.“ Jerica Ziherl

 

Leave a Reply


8 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum