Premjera „Sna ivanjske noći“ u Istarskom narodnom kazalištu

Shakespeare u režiji Luke Mihovilovića

Nova predstava „San ivanjske noći“ Williama Shakespearea, u režiji Luke Mihovilovića, a u produkciji Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula bit će premijerno izvedena u petak, 13. travnja u 20 sati na velikoj sceni INK-a.

Tim je povodom na konferenciji za medije predstavljen autorski tim i ansambl predstave.

„Posebna je čast i izazov postavljati djelo najvećeg svjetskog pisca kako zbog autentičnosti okolnosti koje su tada uvjetovale stvaranje komada, tako i njihove aktualnosti danas“, istaknuo je redatelj Luka Mihovilović.

U glavnim ulogama igraju Nika Ivančić, Lovro Ivanković, Lara Živolić, Jurica Marčec, Aleš Kranjec i Valter Roša, Mirjana Andrić, Ivona Bulešić, Devin Juraj i Gregor Flego.

„Shakespeare je ujedinjujući četiri paralelne radnje stvorio lepezu ljudskih odnosa temeljenih bas na ljubavi koja je ovdje glavni i jedini relevantni pokretač. ljubav prema drugome, ljubav prema sebi, ljubav prema moći i prema životu. Okarakterizirana kao komedija, u sebi ipak nosi mnoga pitanja i simbole koji ukazuju na dramsku ozbiljnost, na trenutke čak i tragične sudbine. Postavljena u suvremeni kontekst, ali ne u vidu satiričkog komentiranja društva u kojem živimo, nego više kao prljavo zrcalo koje ne želimo očistiti da bismo u njemu vidjeli istinu, donosi nam susret sa samima sobom (htjeli to ili ne) tjerajući nas na promišljanje i na moguću intervenciju. Hrabrost življenja ljubavi i borbe za istu, najveća je kvaliteta ovog djela, samim time što se najžustrije bore oni najmlađi koji je iskušavaju po prvi put“, piše u opisu predstave.

Predstava je na rasporedu, premijerno 13. travnja, a reprize su na programu 14. i 18. travnja u 20 sati.

Izvor

Leave a Reply


2 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum