Zeleni tjedan u Rojcu

Izložbe, filmovi i radionice

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Zelena Istra u suradnji sa Savezom udruga Rojca, Eko Gimnazijom Pula te Restartom iz Zagreba organizira niz aktivnosti u Društvenom centru Rojc.

20. travnja u 19:00 sati: Izložba “Hrana mijenja svijet” i Eko-party

20. travnja u 19:00 sati u Dnevnom boravku otvorenje je izložbe radova učenika Gimnazije “Hrana mijenja svijet” nastale u sklopu projekta Eko-škole Gimnazije Pula “Mi jedemo odgovorno” uz mentorstvo neponovljive prof. Teodore Beletić. Slijedi i eko-party povodom obilježavanja 25 godina ekoaktivizima pulske Gimnazije za sve srednjoškolce, aktiviste i one koji se tako osjećaju!

21. i 22. travnja:- Eko-vikend: plogging i skulpture od otpada

U organizaciji EVS volontera Saveza udruga Rojca u subotu 21. travnja održat će se prvi “plogging” tj. šetnja/jogging uz čišćenje plaža (bit će malo više šetanja ;), a u nedjelju 22. travnja na sam Dan planeta Zemlje možete se priključiti kreativnoj radionici izrade skulptura od otpada koja će se održati u Dnevnom boravku Rojca od 15 do 18 sati. Skulpture će biti izložene 23. travnja u Dnevnom boravku! Prijave za šetnju i radionicu na info.surojc@gmail.com.

24., 25. i 26. travnja: Eko revija – U Dnevnom boravku očekuju nas tri odlična filma koja tematiziraju bitna ekološka i društvena pitanja našeg vremena. U fokusu filmova su golemi utjecaji klimatskih promjena i konzumerizam, bitne teme obrađene na zanimljiv i originalan način. Projekcije filmova održat će se u Dnevnom boravku Rojca od 20:00 sati, ulaz je slobodan.

Program Eko-revije:

Utorak, 24. travnja, 20:00 -21:30

Film nastao prema istoimenom bestselleru Naomi Klein, autorice svjetskog hita No Logo! „OVO MIJENJA SVE / THIS CHANGES EVERYTHING“, Avi Lewis, SAD/Kanada, 89′

Srijeda, 25. travnja, od 20:00-21:30

Kako živjeti bez stvari? Napeta saga o konzumerizmu! „MOJE STVARI / MY STUFF“, Petri Luukkainen, Finska, 83′

Četvrtak, 26. travnja od 20:00-21:30

„IZMEĐU NEBA I LEDA / ICE AND THE SKY“, Luc Jacquet, Francuska, 89′.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum