Predstavljanje knjige Ane Cecilie Prenz Kopušar u Srpskom kulturnom centru

„Preko reke, na biciklu“

• Predstavljanje knjige Ane Cecilie Prenz Kopušar naziva „Preko reke, na biciklu“ bit će održano u utorak, 15. svibnja u 20 sati, u pulskom Srpskom kulturnom centru. Uz autoricu o knjizi će govoriti i Marija Mitrović i Zoran Hamović.

Ana Cecilia Prenz Kopušar rođena je 1964. u Beogradu, a porijeklom je iz Argentine. Živjela je između Jugoslavije, Italije i Argentine, a danas je između Kamne Gorice u Sloveniji i Trsta gdje predaje španjolsku i latinoameričku književnost na Sveučilištu. Književnosti pristupa iz raznih perspektiva: piše naučne radove, prozu i bavi se prevođenjem. U Sloveniji vodi La Casa de Kamna (www.casakamna.org) društvo koje organizira kulturne događaje vezane za glazbu, književnost i slikarstvo iz Latinske Amerike i drugih krajeva svijeta.

„Tri identiteta i tri jezika čine svijet Cecilie Prenz: španjolski, talijanski i jugoslavenski. Kako ih je učila, kako je ulazila u tri kulture – argentinsku, srpsku (ona će uvijek reći jugoslavensku i vidjet ćemo da za to ima posebnih razloga) i talijansku – kako se i koliko identificirala s govornicima sva ta tri jezika, to će čitatelj moći pratiti u ovom memoaru, knjizi koja se čita lako, ali o kojoj se razmišlja dugo. Svoja iskustva i svoj doživljaj argentinske diktature, jugoslavenskog vremena mirnog rasta i razvoja, ali i krvavog raspada, te života u Italiji, jednoj od zemalja u kojoj je davne 1957. započet proces objedinjavanja država od kojih je nastala Evropska unija“, piše u opisu knjige.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum