Predstavljanje knjige Ane Cecilie Prenz Kopušar u Srpskom kulturnom centru

„Preko reke, na biciklu“

• Predstavljanje knjige Ane Cecilie Prenz Kopušar naziva „Preko reke, na biciklu“ bit će održano u utorak, 15. svibnja u 20 sati, u pulskom Srpskom kulturnom centru. Uz autoricu o knjizi će govoriti i Marija Mitrović i Zoran Hamović.

Ana Cecilia Prenz Kopušar rođena je 1964. u Beogradu, a porijeklom je iz Argentine. Živjela je između Jugoslavije, Italije i Argentine, a danas je između Kamne Gorice u Sloveniji i Trsta gdje predaje španjolsku i latinoameričku književnost na Sveučilištu. Književnosti pristupa iz raznih perspektiva: piše naučne radove, prozu i bavi se prevođenjem. U Sloveniji vodi La Casa de Kamna (www.casakamna.org) društvo koje organizira kulturne događaje vezane za glazbu, književnost i slikarstvo iz Latinske Amerike i drugih krajeva svijeta.

„Tri identiteta i tri jezika čine svijet Cecilie Prenz: španjolski, talijanski i jugoslavenski. Kako ih je učila, kako je ulazila u tri kulture – argentinsku, srpsku (ona će uvijek reći jugoslavensku i vidjet ćemo da za to ima posebnih razloga) i talijansku – kako se i koliko identificirala s govornicima sva ta tri jezika, to će čitatelj moći pratiti u ovom memoaru, knjizi koja se čita lako, ali o kojoj se razmišlja dugo. Svoja iskustva i svoj doživljaj argentinske diktature, jugoslavenskog vremena mirnog rasta i razvoja, ali i krvavog raspada, te života u Italiji, jednoj od zemalja u kojoj je davne 1957. započet proces objedinjavanja država od kojih je nastala Evropska unija“, piše u opisu knjige.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 3 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum