Glazbeni program 808 vol.6 u fažanskoj Kasarni

Fažanska Kasarna – Prostor urbane kulture organizira glazbeni program 808 vol.6. koji će biti održan u petak, 18. svibnja s početkom u 22 sata. Posjetitelji će moći uživati u hip hop, trap i grime večeri uz nastup više izvođača: High5, Proove&Dega, Tony Brown, Abella Dangerz i 808 crew dok se u ponoć premijerno prikazuje novi video spot Abella Dangerz.

High5 je petorka iz Zagreba koja tjedan dana nakon najavljene koncertne promocije dugoočekivanog albuma u Tvornici stižu i u Kasarnu. Promocija njihovog prvog albuma iz 2015. je postavila nove standardne na sceni, te su postigli ono što nitko, a vjerojatno još dugo i neće uspjeti, a to je da su rasprodali Tvornicu s albumom prvijencem. Naziv drugog albuma je “Backstage Boys”, a Visokih 5 najavljuju vrhunski koncert nakon što su na ovogodišnjem Drito iz Tvornice festivalu dokazali da su jedna od najboljih, ako ne i najbolja, regionalna hip hop skupina.

Tone Tuoro a.k.a. Tony Brøwn zagrebački je MC i producent koji je studirao glazbenu produkciju na SAE u Ljubljani te diplomirao u Londonu. Rođen je u Amsterdamu, gdje odrasta a kasnije seli u Zagreb gdje živi i danas. Kroz svoju glazbenu karijeru surađivao je s mnogim domaćim umjetnicima kao što su Kandžija, Remi, Filip Motovunski te mnogi drugi. Također je više puta nastupao na brojnim regionalnim festivalima kao što su Exit, Outlook, Fresh Island, Seasplash, Seastar, Terraneo, InMusic, itd.

Proove & Dega su dio nove generacija DJ-a koja se pod utjecaj lokalnih Seasplash i Outlook festivala pronalazi u bass glazbi. Upoznaju se 2013. godine te kreću s nabavom prve opreme koju spajaju u jednoj od prostorija društvenog centra Rojc u Puli, gdje počinju razvijati svoje DJ stilove. U njihovim setovima prevladava uglavnom Dubstep uz zalaženje u srodne stilove. 2014. godine suradnjom sa Vedranom Pušićem a.k.a. 207 stvara se ideja o osnivanju record labela što se 2015. godine realizira pod nazivom Untied koji dosad iza sebe ima deset izdanja.

Abella Dangerz je valbandonski reperu poznatiji svima kao Zmija koji je zbog promjene zvuka i glazbenog žanra odlučio i promijeniti umjetničko ime. Trenutno radi na novom projektu i spotu kojeg će premijerno promovirati na ovom događaju.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 0

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum