Gradska radionica: CIIVE u programu Musicpolis

U programu Musicpolis Gradske radionice u petak, 15. lipnja u 20.30 sati održat će nastup  glazbenici okupljeni u okviru autorskog projekta pod nazivom CIIVE. Pod tim akronimom predstavlja se međunarodni kvartet glazbenih improvizatora, a koncert u pulskoj Gradskoj radionici bit će prvi zvanični susret ovih različitih i raznovrsnih umjetničkih i osobnih biografija u slobodnoj neidiomatskoj improvizaciji. Oni će nastupiti u sastavu: Carlos Fagin (ARG) – klavijature, Elvis Šuke (HR) – vokal, saksofon i gitara, Vid Drašler (SLO) – bubnjevi te Ivo Poderžaj (SLO) – gitara. Kao poseban gost sudjelovat će Marko Zdravković-Kunac filmski i video autor iz Pule koji djeluje u Pulskoj filmskoj tvornici.

Carlos Fagin je pijanist, kompozitor, improvizator i glazbeni pedagog koji je rođen u Argentini. Kao solo glazbenik, ali također u zajedničkim projektima, ima za cilj razvijati vlastiti stil pod širokom paletom glazbenih utjecaja. Profesionalnu karijeru započeo je u Buenos Airesu sredinom 90-ih kad je osnovao svoj prvi jazz kvintet. Tijekom sljedećih sedam godina aktivno nastupa s ovim kvintetom, ali također i s KFR triom te Sergio Petravich kvartetom. 2003. odlazi studirati jazz piano na Konzervatoriju u Amsterdamu i Utrechtu, gdje diplomira te kompoziciju na roterdamskom Codarts konzervatoriju. U Nizozemskoj se pridružuju Rodrigo Faina sekstetu, osniva Housekeeping trio, Hitchcock Hamsters grupu te naposljetku Quatromonos kvartet koji izvodi njegove kompozicije. 2009. seli se u Barcelonu gdje nastavlja s glazbenim radom, a 2015. dolazi u Pulu i tu započinje s organizacijom glazbenih aktivnosti u koje uključuje domaće i europske muzičare.

Elvis Šuke je vokalist i multiinstrumentalist iz Pule koji svira gitaru i saksofon te pjeva u improvizacijskom sastavu Wuollahee. Nastupao je s Francijem Blaškovićem, pulskim Stabat mater, trio Tri i gostovao na albumu Žoambo Žoet Workestraa.

Vid Drašler rođen je u Bistrici ob Sotli, gdje svirao u jazz-rock grupama Zmajev rep i Malik. S Balžalorsky / Drašler triom radi proboj na slovenskoj jazz sceni, a s jednakom suptilnošću nastupa i u Orkestradi koja je usmjerena na obrade šansona. U sljedećem postavu, Drašler – Karlovčec – Drašler okreće se noisy improvizacijama. 2014. objavljen mu je solo album “Kramljaja”, a sljedeći album pod nazivom “My Ear Has Got Sharp Edges” objavljuje s Trojnik triom. Surađivao je u nekoliko kazališnih produkcija kao i s jazz orkestrom Kombo Kombo. Aktivan je kao glazbeni pedagog i organizator umjetničkih događanja u Vrhnici gdje također vodi tjedne radionice primarno usmjerene na ne-idiomatsku improvizaciju. Surađivao je s brojnim glazbenicima, a trenutno u okviru Roj le treh triu s Ivom Poderžajem i Žigom Jenkom.

Ivo Poderžaj slovenski je autor koji je započeo glazbenu karijeru koncem osamdesetih kao hard-core gitarist u grupi Vi7K. Osnovao je Žoambo Žoet Workestrao s kojima je od 1992. objavio šest albuma. Nastupao je s impro pank triom Suha Yuha, u triu s Marionom Džukljev i Jakom Bergerjem. Svirao je s Francijem Blaškovićem u Fonja Big Bandu. Svira gitaru u impro punk bendu Wuollahee i u triju s Vidom Drašlerjem i Žigom Jenkom, a bas u superbendu Olfamoštvo te punk triu 10.000 lir s Andrejem Fonom i Tadejem Čauševićem. Nastupao je s više glazbenika: Zsolt Soeres, Marko Brecelj, Zlatko Burić, Teresa Riemann, Igor Hofbauer, Mileta Mijatović, Hrvoje Cokarić, Dirk Bruinsma… Radio je kao novinar na Radio Študentu, a inače djeluje kao učitelj i prevoditelj.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum