NEW DK BLUES BAND u Gradskoj radionici

Nastup New DK Blues Band” iz Udina bit će održan u subotu, 11. kolovoza u 21 sat u pulskoj Gradskoj radionici. Članove ovog benda povezuje pedesetak godina prijateljstva i muziciranja. Sviraju blues improvizacije na klasične teme, ali i novije skladbe. Preferiraju preciznu i intenzivnu izvedbu, poigravajući se bluesy sugestijama, a inspiriraju se tipičnim muzičkim postupcima nastalim u počecima ove velike glazbe. New DK Blues Band nastupa u sastavu: Claudio Cojaniz – klavir, Francesco de Marco – saxofon, Oriano Ferini – usna harmonika i Edy Cappelletto – gitara.

Središnja figura ovog benda je Claudio Cojaniz koji nakon glazbene akademije, gdje studira klavir, orgulje i kompoziciju razvija značajnu skladateljsku aktivnost. Tijekom 1980-ih približava se jazz glazbi i snima svoj prvi rad za solo piano posvećen glazbi Theloniousa Monka. Osnovao je N.I.O.N. Orchestra koji se je predstavio na Mittelfestu 2007. Ovaj projekt je originalno inspiriran afričkim tradicijama i posvećen ratnoj siročadi. Blue Africa naziv je projekta u duetu s kontrabasistom Francom Ferugliom, a snimljena originalna glazba inspirirana je afričkim tradicijama. Claudio Cojaniz djeluje u raznim glazbenim formacijama i orkestrima, a zajedno s Alexanderom Balanescuom i Artom Tuncboyacyanom sudjeluje u Armeniandream bendu. Također s Balanescuom i oktetom COJ & second time snimio je DVD ”SISONG“ na jazz festivalu u Roccelli 2016, a za 2018. najavljen je veliki povratak ovog fantastičnog dueta u Roccelli, ovaj put u počast Lennie Tristanu, poznatom eksponentu cool jazza. Cojaniz i Balanescu će bit Tristanove glazbe predstaviti na osoban i do sada neistražen način. Projekt se zove Lennie’s Song, a ovaj nastup bit će svjetska premijera.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum