NEW DK BLUES BAND u Gradskoj radionici

Nastup New DK Blues Band” iz Udina bit će održan u subotu, 11. kolovoza u 21 sat u pulskoj Gradskoj radionici. Članove ovog benda povezuje pedesetak godina prijateljstva i muziciranja. Sviraju blues improvizacije na klasične teme, ali i novije skladbe. Preferiraju preciznu i intenzivnu izvedbu, poigravajući se bluesy sugestijama, a inspiriraju se tipičnim muzičkim postupcima nastalim u počecima ove velike glazbe. New DK Blues Band nastupa u sastavu: Claudio Cojaniz – klavir, Francesco de Marco – saxofon, Oriano Ferini – usna harmonika i Edy Cappelletto – gitara.

Središnja figura ovog benda je Claudio Cojaniz koji nakon glazbene akademije, gdje studira klavir, orgulje i kompoziciju razvija značajnu skladateljsku aktivnost. Tijekom 1980-ih približava se jazz glazbi i snima svoj prvi rad za solo piano posvećen glazbi Theloniousa Monka. Osnovao je N.I.O.N. Orchestra koji se je predstavio na Mittelfestu 2007. Ovaj projekt je originalno inspiriran afričkim tradicijama i posvećen ratnoj siročadi. Blue Africa naziv je projekta u duetu s kontrabasistom Francom Ferugliom, a snimljena originalna glazba inspirirana je afričkim tradicijama. Claudio Cojaniz djeluje u raznim glazbenim formacijama i orkestrima, a zajedno s Alexanderom Balanescuom i Artom Tuncboyacyanom sudjeluje u Armeniandream bendu. Također s Balanescuom i oktetom COJ & second time snimio je DVD ”SISONG“ na jazz festivalu u Roccelli 2016, a za 2018. najavljen je veliki povratak ovog fantastičnog dueta u Roccelli, ovaj put u počast Lennie Tristanu, poznatom eksponentu cool jazza. Cojaniz i Balanescu će bit Tristanove glazbe predstaviti na osoban i do sada neistražen način. Projekt se zove Lennie’s Song, a ovaj nastup bit će svjetska premijera.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum