Trevor Brown na 23. Jazzu u lapidariju u Poreču

Na 23. porečkom Jazzu u Lapidariju nastupit će Trevor Brown, inovativni glazbenik i kompozitor iz Australije i to u srijedu, 8. kolovoza u 21 sat. Glazba koja budi čitavu paletu misli i osjećaja u Poreč dolazi pod imenom „Bura“, a kao gosti na koncertu zasvirat će bubnjar Alex Brajković i Adam “Sloth” Burrell na trubi.

Brown je multiinstrumentalist i vrhunski improvizator, magistar glazbe, a jednako će zadiviti svirajući Bacha ili improviziranu skladbu na posuđu. Nastupao je u sydneyskoj Operi, ispred 35 000 ljudi na Woodford Folk Festivalu, a već ga se godinama može čuti i u Istri, u koju je potpuno zaljubljen. Duh zajednice koji se ovdje osjeća, kaže, podsjeća ga na Australiju sedamdesetih. Zapravo, toliko mu se ovdje sviđa da se planira i doseliti.

Još kao tinejdžer odlučio je svirati flautu i putovati, pisati glazbu, bilježiti zvukove na putu. U međuvremenu je flauti pridodao i mnoštvo drugih glazbenih instrumenata, predavao na jednom australskom fakultetu, vodio radio-emisiju. Umjetnički je direktor Sydney Improvisers Composers Kollektiv Orchestra (SICKO), a trenutno je na europskoj turneji koja će potrajati do jeseni.

Program organizira porečko Učilište, a održava se u sklopu Poreč Open Air Festivala. Ulaz je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum