WHAT THE FUNK u fažanskoj Kasarni

Fažanska Kasarna – Prostor urbane kulture organizira 2. What the funk glazbeni program koji će biti održan u utorak 14. kolovoza s početkom u 21 sat. Posjetitelji će moći uživati u zvukovima jazza, funka i hiphopa za koje će biti zaduženi Re:tro Flava iz Umaga i Jinxie Grooves iz Pule a glazbena tema večeri je “Lekcija iz povijesti: retro / vintage / old school”.

Re:tro Flava je DJ iz Umaga ali trenutno živi i radi u Novom Sadu. Aktivno se bavi glazbom od 2011. godine te je član riječkog kreativnog kolektiva Gerila Kru i novosadskog hip-hop/dnb/jungle kolektiva Real Onez. On se, kao što mu samo ime kaže, specijalizirao u oživljavanju zaboravljene ere prošlog stoljeća. Njegov mix bazira se striktno na plesnoj strani jazza, počevši od Hot Jazz žanra iz rane 1910. godine preko legendarne Swing ere u 30-im i 40-im godinama, brzog Gypsy Jazza i Jump Bluesa u istim godinama te kasnije Rock n’ Roll-a iz kičastih 50-ih, pa sve do Neo-Swinga (swing revival) 90-ih godina.

Jinxie Grooves sin je okorjelih pulskih sakupljača vinila Rocka & Funka, rođen u Puli 1988. godine. Sa DJ opremom i tehnikama puštanja muzike prvi put se susreo u svojim studentskim danima, i to u Klubu studenata Istre u Zagrebu. Smatra se “groove diggerom” zbog stalnog, neumornog i svakodnevnog “kopanja“ manje poznatih ili zaboraljenih semplova. Pokretač je emisije o Funk, Soul & Disco glazbi pod nazivom “Među Nogama” na radio Maestralu u Puli.

Kasarna prostor urbane kulture namijenjen je aktivnom provođenju slobodnog vremena i oživljavanju kulturno-umjetničke scene u Fažani kontinuiranim programima poput filmskih projekcija, izložbi, koncerata, edukativnih radionica i predavanja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum