Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2018. Istrom

Koncerti u Pazinu i Rovinju Zlatiću u čast

• Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak, posvećen je obilježavanju 25. obljetnice smrti istarskog skladatelja Slavka Zlatića. Jedan će se takav koncert održati u četvrtak 8. studenog u Dvorani Istra u Pazinu s početkom u 18 sati, a drugi u srijedu 21. studenog u Rovinju u MMC-u isto u 18 sati. Ulaz je slobodan.

„Na 25. Obljetnici njegove smrti prisjetimo se skladatelja, dirigenta, glazbenog pedagoga, melografa i glazbenog pisca,organizatora i oduševljenog djelatnika na području glazbene umjetnosti. Predstavit ćemo vam ličnost bogate prošlosti, kroz glazbu koju je napisao dotaknuvši se njegovog djelovanja i ostavštine. Slavko Zlatić jedan je od velikana  istarske pa tako i hrvatske glazbe“, navode organizatori.

Izvođači njegovih djela su: klaviristice Elda Krajcar Percan, Jadranka Celić Bernaz, Aleksandra Golojka, Chiara Jurić, sopran Mila Soldatić i zbor Roženice iz Pazina s dirigenticom Ines Kovačić Drndić. O susretu s skladateljem govoriti će skladateljica Đeni Dekleva Radaković.

Koncert je ostvaren zahvaljujući potpori Istarske Županije – Upravni odjel za kulturu i Grada Pazina. Organizatori su Udruge UOSIS i HDGU-ogranak Pula (u nastavku i nekoliko informacija o nama) u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Pazin.

Koncert u Rovinju ostvaren je potporom Istarske Županije – Upravni odjel za kulturu i Grada Rovinja-Rovigno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rovinj-Rovigno.

„Aktivno smo se potrudili da se koncert uvrsti i u školske kurikulume u obliku kulturne terenske nastave. Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…prezentacije su multimedijalne i događanja interaktivna s publikom“, dodaju organizatori

Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu,a od 2015. i u Puli a od 2017 i u Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum