Dodijeljene nagrade Istriana za 2018. godinu

Svečanost dodjeljivanja nagrada Istriana za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održana je u petak, 14. prosinca u pulskom hotelu Park Plaza Histria.

U kategoriji Kulture dobitnica Istriane je Elis Lovrić, glazbenica i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i suvremenu Istru. Pobjednica u kategoriji Zdravstvo je medicinska sestra prije svega iskusna i educirana, a čitav radni vijek posvećena psihijatrijskim bolesnicima, Oriana Španić. Dobitnica Istriane u kategoriji Glazba je legenda istarske glazbene scene Lidija Percan. U kategoriji Sporta nagrada je pripala Darku Raiću Sudaru, bivšem nogometašu i nogometnom treneru. Čedomiru Ružiću pripala je Istriana u kategoriji Znanost i obrazovanje, za njegov dugogodišnji prosvjetni rad, gdje od 1996. godine djeluje kao ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin. Za Gospodarstvo, Istriana je pripala Gordani Deranji, uspješnoj poduzetnici i direktorici Tehnomonta.

Dodjeli nagrade prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić, a čestitke nagrađenima uputio je i istarski župan Valter Flego.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

Izvor

Leave a Reply


1 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum