Koncert grupa ESC Life i Ponor u klubu Kotač DC-a Rojc

Koncert grupa ESC Life i Ponor bit će održan u petak, 8. veljače s početkom u 21 sat u klubu Kotač Društvenog centra Rojc u Puli.

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji već dugo djeluju i sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!llness, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Tri godine nakon nastupnog, hvaljenog albuma prvijenca “Access All Areas” (PDV records), te godinu i pol nakon split 7″ vinila s austrijskim bendom Remedy, bend se tijekom ljeta 2018. napokon zatvorio u studio. Nove pjesme, novi član postave uz neke nove ideje benda koji i dalje ima fiksaciju na glasne gitare, solaže, brze ritmove i pop pjesme učinili su ovu avanturu zabavnijom i zvukovno šarenijom. Rezultat je drugi dugosvirajući uradak naziva “Born to be Mild”. I dalje pod izravnim utjecajem power pop i punk rock velikana poput Descendents, Nova Mob, The Hold Steady ili Superchunk, ESC Life se više nego ikad igraju s klišejima popularne glazbe 20. i 21. stoljeća, ali nikad ironično. Duhovite, brze i pamtljive indie rock pjesme o životu poslije tridesete, ljubavi i obavezama i ovog je puta prema željama ESC Lifea snimio i miksao neizbježni Mark Mrakovčić, a glasove posuđuju Sara i Eva iz grupe Žen, Ivana Smolović Ika iz benda On Tour i Mark Mrakovčić. Za grafičko rješenje omota zaslužan je najzaposleniji punk ilustrator s ovih prostora Lovro Škiljić. Skorašnje vinilno izdanje Born to Be Mild zajednički potpisuju etikete PDV, Ill In The Head (Kanada), Bartolini Records (Španjolska) i Last Exit Music (Njemačka).

Ponor je četveročlani bend iz Zagreba osnovan u studenom 2011. godine. Članovi benda zadnjih petnaestak godina bili su aktivni u mnoštvu nezavisnih bendova koji su ostvarili zavidne rezultate u okviru regionalne i europske scene (Senata Fox, Amok, Storms, Sentence, Gardens of Hiroshima…). Bend zvučno balansira između hardcore, punk i metal zvuka koji su neki recenzenti uspoređivali s ostavštinom bendova poput Integrity, Rise and Fall, Rot in Hell. Eklektični debi album “Ovo je kraj” snimljen je i objavljen digitalno u listopadu 2013. godine. Ujednačen zvuk 8 pjesama kratkih, ali efektnih tekstova na hrvatskom jeziku donosi osvježenje na domaću underground i nezavisnu glazbenu scenu, verbalno konfrontirajući negativnostima suvremenog svijeta, čija atmosfera na trenutke zna podsjetiti na nekadašnje velikane Amebix ili Discharge, što je samo po sebi razumljiv plus. Album je snimljen, miksan i masteriran u zagrebačkom studiju Kut Sobe, koji se iz projekta u projekt nameće kao nezaobilazan partner u zločinu mnogih domaćih recentnih ostvarenja zadnjih nekoliko sezona, praktički svih muzičkih žanrova. U kolovozu 2014. godine Ponor, u suradnji s PDV Records, DHP AK47 i My Favourite Records izbacuje “Ovo je kraj” LP na vinilu, koji obuhvaća i bonus pjesmu, ranije neobjavljenu obradu pjesme Between a Day zagrebačkog benda Brightness. Drugi album “Prah i pepeo” izašao je krajem 2017. godine a u svibnju 2018. dobio je i svoje vinilno izdanje, dostupno u dućanu ploča PDV, te i u dućanima diljem Hrvatske i regije. Vinil je realiziran u suradnji tri diskografa DHP AK47, My Favourite Records i PDV-a. Album je sniman i miksan u studiju Kut Sobe, a mastering je napravio Brad Boatwright iz Audiosiegea. Za ilustraciju je zaslužan Nadan Sarvan, a za layout i dizajn Slobich.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum