Inicijativa za volonterski centar Istarske županije predstavljena na Sajmu knjiga

Vrijeme: 05. prosinac 2010.

Tea Grujić iz Sveučilišne knjižnice i Iva Hilj su, po riječima direktorice sajma Magdalene Vodopija, iznijele najveći dio posla oko organizacije volontera s kojima rade već tri mjeseca. Grujić se pohvalila da je u projekt uključeno više od sto volontera.

Denis Sgagliardi iz udruge ZUM opet je govorio o inicijativi za osnivanje županijskog volonterskog centra, što bi se trebalo realizirati iduće godine, a u planu je i baza podataka volontera.

U MMC-u Luka pokušali su istovremeno okupiti što više organizacija koje se bave volonterstvom, što je istaknula Danijela Ustić, koja je govorila u ime Obiteljskog centra Istarske županije, državne ustanove posredstvom koje se može volontirati u radu s djecom, a uvjet je završena srednja škola.

Svetlana Stojanović iz Metamedija govorila je o volonterima koji pomažu, primjerice, u organizaciji festivala Media Mediterranea. Metamedij i ZUM vode zajednički Centar za mlade u Kandlerovoj u kojoj mladi volonteri pišu za časopis “3ska” te rade istoimenu radioemisiju. Sgagliardi je pozvao sve koji žele pisati te kreirati i provoditi program Centra da im se pridruže.
Izvor: http://www.glasistre.hr/kultura/vijest/292167

Prisutnima se obratila i Danica Kuzmanović, također volonterka, predsjednica Lige protiv raka, koja djeluje 43 godine u kontinuitetu, a bavi se prevencijom, ali i rehabilitacijom oboljelih. Imaju dva kluba, za oboljele od raka debelog crijeva i raka grla, a članovi nastoje pomagati i oboljelima u terminalnoj fazi.

Volontere su pozdravili predstavnici Grada Pule i Istarske županije, pročelnici Erik Lukšić i Vladimir Torbica, koji su i članovi Savjeta sajma, te pročelnik županovog kabineta Miodrag Čerina, dok se prvih volonterskih dana sajma prisjetila direktorica Vodopija.

Leave a Reply


+ 1 = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum