Seks i omnibus

 

 

DVD: 7seX7

Redateljica: Irena Škorić

 

 

Mlada i ambiciozna zagrebačka redateljica Irena Škorić očito ima talenta za marketing. Učestalo se nalazi na stranicama domaćih tiskovina, dijelom zbog uspjeha koji njezini kratki filmovi postižu na inozemnim festivalima, a dijelom i zbog atraktivnog izgleda kojim se vješto služi u promociji svojeg filmskog rada. Takav status ženske redateljske zvijezde u usponu zgodno se poklopio s njezinim cjelovečernjim prvijencem 7seX7, koji je lani premijerno prikazan na pulskom festivalu, zatim je imao solidnu posjećenost u zagrebačkim kinima, a ovih dana pojavio se i na DVD-u. Seksualna tematika u domaćem filmu dobar je mamac za domaću publiku, ali kako se mlada redateljica snašla u realizaciji marketinški zahvalne tematike? Najprije valja reći da se njezin film sastoji od sedam pojedinačnih kratkih filmova i uvjetno bismo ga mogli nazvati omnibusom, iako bi epizode omnibusa trebale biti konkretnije povezane. Njezine priče povezuju samo seksualna iskustva među mladim ljudima, a pritom valja uočiti da je redateljica doista bila politički korektna i gotovo štreberski obuhvatila sve situacije kojih se dosjetila (gayevi, lezbijke, heteroseksualci, ljubavni trokuti itd.). Problem je što joj rad s glumcima doista nije jača strana (možda s vremenom poradi na tome), a njihovoj zbunjenosti sigurno je pridonio i način snimanja svake epizode u jednom kadru (snimatelj Darko Herič). Iako su protagonisti njezinih priča mladi, zgodni i prilično obnaženi, među njima doista nema strasti ni erotske napetosti, a nema ni humora, što bi prilično spasilo film u cjelini. Šteta da nije imala više uspjeha u realizaciji, jer je ideja zanimljiva i potencijalno privlačna za širu publiku.

 

Elvis Lenić

Leave a Reply


5 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum