Predstava “Gola u kavezu” gostuje u INK-u

ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE -Gradsko kazalište Pula najavljuje predstavu GOLA U KAVEZU iz produkcije Kazališta Moruzgva, Zagreb,  autorice Olje RUNJIĆ u režiji Ivana LEA LEMA,  koja gostuje u  INK-u 28. studenoga 2012. u 20 sati.

Igraju: Barbara NOLA u ulozi Une-slobodne umjetnice; Ana BEGIĆ u ulozi Tanje-poslovne žene; Ecija OJDANIĆ u ulozi Nine-žene u krizi.

 

Predstava Gola u kavezu tematizira, polemizira i analizira majčinstvo i to iz vizure ženskog straha. Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati. Ovo je, naravno, i priča o ljubavi.
Ženama Zapadne kulture sve je teže imati “tradicionalnu” obitelj i sve je više prepreka jednostavnosti bivanja majkom. Sve je manje vremena, a sve fiše “attention deficit discordera” u šoping centrima društva spektakla.
Žene su od pamtivijeka sjedile uz vatru i uspoređivale iskustva. Neki antropolozi smatraju da su društvo i društvenost ljudske vrste (između ostalog) nastali iz potrebe žene za pomoć pri porodu. Danas se žene porađaju u institucijama, ali se zato još uvijek sastaju ne bi li zajedničkim snagama uspostavile miran suživot sa nježnijom polovicom ljudske vrste – muškarcima.

 

 


Kazalište Moruzgva je u radu na predstavi Gola u kavezu uspješno surađivalo sa udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu.

 

Foto

Leave a Reply


2 + = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum