Predstavljanje manifestacije “Pazi što jedeš”

Jučer, 21.11.2012., je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena manifestacija „Pazi što jedeš“ koja će se održati u subotu, 24.11.2012.g. od 10:00 do 16:00 u Pučkom otvorenom učilištu (Spomen domu) u Pazinu.

 

Tanja Kocković Zaborski predstavila je jednodnevnu manifestaciju koja se sastoji od stručnih predavanja koja će održati Lada Radin i Goran Zgrablić koji će predstaviti projekt „Taste of Croatia“; Maja Žebčević Matić iz Gradskog muzeja Požega koja će predstaviti projekt „Muzej u Loncu“ te predstavljanje kataloga izložbe „Ki sit ki lačan“.

Vanja Valić, zadužena za PR i marketing manifestacije predstavila je dalje program manifestacije. Zlatni sponzor manifestacije tvrtka Schneekoppe i Milford čajevi predstavit će se predavanjem Auguste Fabijanić: „Kako prepoznati proizvode pogodne za dijabetičare – nove regulative Europske zajednice“

 
Naglasila je da će sajmeni dio manifestacije obilovat će degustacijama i predstavljanjima ekoloških proizvoda. Na manifestaciji će biti tzv. ‘dizajnerski kutak’ gdje će biti predstavljeni predmeti za kućanstvo inspirirani tradicijom.

 
Nenad Kuftić, predsjednik Udruge ekoloških proizvođača – Istarski eko proizvod predstavio je predavanja koja će biti na temu ekološke poljoprivrede i tradicijskih sorti sjemenja koja će održati Sunčica Pešak, Ranko Tadić i Nenad Kuftić.

 
Predstavljen je i popis eko proizvođača koji će sudjelovati na sajmu. Na sajmu će sudjelovati eko proizvođači sa certifikatom iz , Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije koji će ponuditi svoje povrće, prerađevine, maslinovo ulje, kozji sir i ostale proizvode.

 
G. Kuftić je naglasio da je to najveći eko sajam u Istri, te pozvao sve da posjete Pazin u subotu 24.11.2012.

Leave a Reply


3 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum