Antonela Marušić u pazinskoj Kući za pisce

Spisateljica Antonela Marušić nova je gošća pazinske Kuće za pisce – Hiže od besid, u kojoj će boraviti do kraja ožujka. Rođena je na Korčuli, odrasla u Splitu, studirala u Zadru, a zadnjih desetak godina živi u Zagrebu gdje trenutačno radi kao free lance novinarka. Dosad je pod pseudonimom Nora Verde objavila dva romana, “Posudi mi smajl” i “Do isteka zaliha”, a u Pazinu će raditi na novoj zbirci priča.

Screen Shot 2015-03-05 at 10.14.58

“Bila sam već prije desetak godina u Pazinu, pa se u ova prva dva dana šetnjama podsjećam na već poznate prizore i ulice. Posebno se dobro sjećam Starog Pazina gdje sam dolazila kod prijateljice. Ove me male uličice podsjećaju na dalmatinske gradiće, samo što u Pazinu nema mora, ali sličnosti je mnogo. Kuća za pisce je vrlo ugodna, samo treba neko vrijeme da se tijelo navikne na stalno prisutni šum Pazinčice, za koji mi u prvi mah nije bilo jasno odakle dolazi”, prvi su dojmovi Antonele Marušić iz njenog novog privremenog doma.

U Pazinu kroz ovih mjesec dana namjerava mnogo boraviti na zraku, šetati, upoznavati kraj, prirodu i ljude, te dovršavati, bistriti i popravljati priče za novu zbirku. Još se, kaže, navikava na samoću, nužnu za kreativni književni rad, i toliko drugačiju od “energetskog kaosa” koji ispunjava njenu zagrebačku svakodnevicu.

Susret Antonele Marušić – Nore Verde s pazinskom književnom publikom planiran je za utorak 10. ožujka u 19 sati u Kući za pisce.

Izvor

Slika

Leave a Reply


7 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum