Osniva se Istarska filmska komisija

Delegacija iz Istarske županije je u utorak 31. ožujka posjetila Zadar i susrela se s predstavnicama Zadarske županije i Filmskog ureda Zadar, a na susretu je najavljeno formiranje Istarske filmske komisije pri Istarskoj kulturnoj agenciji. Vladimira Torbicu, pročelnika Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, Gordanu Restović, ravnateljicu Pula film festivala i Aleksandru Vinkerlić, ravnateljicu Istarske kulturne agencije, primili su Marina Dujmović-Vuković, pročelnica Ureda župana Zadarske županije ujedno i predsjednica Upravnog vijeća INOVAcije i članica Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i ravnateljica ustanove INOVacija – Vedrana Kevrić sa suradnicima.

DSC_0009

“S ciljem razvoja Istre kao destinacije filmske produkcije, formirat će se Istarska filmska komisija koja će djelovati pri IKA-i-Istarskoj kulturnoj agenciji. Filmske komisije diljem svijeta pružaju niz usluga, uključujući i logističku pomoć filmskim produkcijama, pomoć u izdavanju dozvola, mapiranje radnika i usluga u područjima snimanja te pružaju usluge pronalaženja zanimljivih filmskih lokacija koje će biti objedinjene i predstavljene u web katalogu čija je priprema već u tijeku”, navodi se u dopisu iz IKA-e.

DSC_0014

“Istarska filmska komisija predstavljat će referencu za nacionalne i međunarodne produkcije, investitore, autore, stručnjake i institucije u filmu i audiovizualnim djelatnostima. Nedavno osnovan Filmski ured Zadar /Zadar film commission poslužio nam je kao primjer i poticaj u pokretanu vlastite filmske komisije. Filmski ured Zadar za sada je prvi i jedini filmski ured u Hrvatskoj koji djeluje u sastavu Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije, INOVAcije”, piše u dopisu.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum