Edukativni programi, stipendije, potpore

Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Lyon (ENSBA) nudi jednogodišnji poslijediplomski program u školskoj godini 2015./16. za pet međunarodnih umjetnika koji su stekli magisterij (ili DNSEP). Cilj je stvoriti uvjete za postizanje i podržavanje mjesta mladih umjetnika u polju suvremene umjetnosti. Program potiče artikulaciju prakse, istraživanja, rasprava, kritičkog promišljanja i socijalizacije kroz individualne i kolektivne prakse, a poziv vrijedi za mlade umjetnike iz različitih krajeva svijeta koji se već aktivno bave umjetnošću, odnosno već imaju diplomu (ili magisterij) priznate nacionalne ili međunarodne škole umjetnosti, arhitekture i sl. Obavezno je poznavanje francuskog i engleskog jezika, a rok za prijavu je 29. svibnja 2015. Više informacija potražite ovdje.

 lyon

UNESCO-v Međunarodni fond za promicanje kulture (IFPC) uputio je poziv umjetnicima, kreativcima, nevladinim udrugama, te neprofitnim privatnim i javnim tijelima čije aktivnosti pridonose promicanju kulture i umjetničkog stvaralaštva, da prijave svoje projekte. Ako se utvrdi da su u skladu s kriterijima iz operativnih smjernica IFPCa, prijavljeni projekti biti će uzeti u obzir za financijsku potporu Fonda. Prioritet se daje mladim umjetnicima i stvarateljima u dobi od 18 do 30 godina,kao i projektima usmjerenim na dobrobit mladih. Prihvatljive su aktivnosti u sljedeće dvije kategorije: proizvodnja kulturnih i umjetničkih djela; organizacija kulturno-umjetničkih događanja nacionalnog, regionalnog i / ili međunarodnog značaja koja pridonose uspostavljanju kulture i razvoju strategija i programa. Rok za podnošenje prijava je 29. svibnja 2015. Više ovdje.

 UNESCO

Pod naslovom Oblikovanje Europe- građansko obrazovanje u akciji, Njemačka Federalna agencija za građansko obrazovanje (BPB) i Robert Bosch Stiftung dodjeljuju 16 stipendija mladim profesionalcima iz središnje i jugo-istočne Europe koji tečno govore njemački i aktivni su u građanskom obrazovanju. Od pilot faze 2008. godine do danas je ovim programom dodijeljeno 89 stipendija kvalificiranim pojedincima posvećenim unapređivanju političkog i građanskog obrazovanja u svojim zemljama. Program je usmjeren prema ljudima na početku karijere, zainteresiranim za upoznavanje i umrežavanje na međunarodnoj razini. Sudionici će provesti od 10 do 12 tjedana kao gosti jedne njemačke institucije aktivne u građanskom obrazovanju. Raditi će s njemačkim kolegama i graditi svoju mrežu za buduće međunarodne suradnje. Tijekom boravka biti će uključeni u konkretne projekte u ustanovi ili će pripremiti svoj vlastiti projekt u suradnji s tom institucijom. Fiksni dio programa su i tri seminara koje su obavezni pohađati. Detalje o programu potražite ovdje.

bundeszentrale

Priredila D. K.

Leave a Reply


3 + = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum