Još 50 imena dodano na popis izvođača Dimensions festivala!

Dimensions festival je objavio novih 50 izvođača koji dolaze na četvrto izdanje ovog festivala koje će biti održano od 26. do 30. kolovoza u Puli. Upravo na Dimensions festivalu zapanjujućih 35 godina karijere obilježit će Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe. Dimensions s veseljem najavljuje povratak još jednih techno velikana – detroitskog kolektiva Underground Resistance. U Pulu stiže i Kristian Beyer, polovica njemačkog dueta Âme, cijenjeni engleski producenti Boddika i Loefah. DJ set će nakon liive verzije u pulskoj Areni odraditi Floating Points.

dimensions2015-datum-0600

Objavljena su i imena regionalnih izvođača, a to su; Petar Dundov, čija bogata karijera traje već 20 godina i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene zadnjih deset godina. Zatim Homeboy, Miss Sunshine, Zarkoff, Mislav, Pytzek, ekstrakt crew (Mimi, Labud, Ganik, Novell), Leg i Your Gay Thoughts (Gregor S & SSS).

Oni će se pridružiti već najavljenim izvođačima; George Clinton / Parliament / Funkadelic, Moodymann, Ben Klock, Lil Louis, Mala, Gerd Janson, Dusky, Mount Kimbie (DJ set), Blawan, John Talabot, Surgeon, Bicep, Rødhåd, Hessle Audio: Ben UFO, Pearson Sound i Panagea, Daniele Baldelli, Motor City Drum Ensemble, Osunlade…

Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live glavni su izvođači koncerta otvorenja četvrtog Dimensions festivala u impresivnoj pulskoj Areni 26. kolovoza.

Festival se nakon toga, od četvrtka 27. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza, održava na tvrđavi Punta Christo, pripadajućem poluotoku Štinjanu s pogledom na Nacionalni park Brijuni, na festivalskoj plaži i kampu. I dalje su u prodaji povoljnije ulaznice za građane regije

Nakon prošlogodišnjeg otkazanog nastupa, i na upit brojnih gostiju festivala, Dimensions s veseljem najavljuje povratak još jednih techno velikana – detroitskog kolektiva Underground Resistance koji će predstaviti svoj live projekt Timeline. Osnovani u kasnim 80-tim, njihova beskompromisna glazba i militantna estetika odražavala je tešku političku, socijalnu i ekonomsku situaciju u Detroitu, pogotovo za afroameričke stanovnike, kojima i sami pripadaju.

U Pulu stiže i Kristian Beyer, polovica njemačkog dueta Âme koji inspirirani glazbom Stevie Wondera, Herbie Hancocka, Weather Reporta rade detroitski deep house s puno duše. Engleski producent Boddika cijenjen je u glazbenom svijetu zbog svog jedinstvenog zvuka u kojem se miješaju moderni garage, house, electro, d’n’b i breakbeat te zbog činjenice kako je oživio pomalo ustaljenu scenu. Također iz velike Britanije stiže i Loefah, ključna figura u stvaranju i razvoju dubstep scene. Nekada dio DMZ kolektiva osnovao je vrlo uspješnu post-dubstep izdavačku kuću Swamp 81, a u svojoj glazbi naginje ekperimentalnijem zvuku.

Nakon nastupa s cijelim bendom na velikom koncertu otvorenja Dimensions festivala u pulskoj Areni, 26. kolovoza, na tvrđavu se penje uvijek zanimljiv Floating Points, u svom DJ izdanju. Neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene.

Kanadski trio BADBADNOTGOOD već je napravio ime za sebe koristeći unikatnu fuziju jazza i hip-hopa koja pleše po rubovima tih žanrova te suradnjama s Tyler, The Creator, Lelandovog Whitty, Frank Ocean i Ghostface Killah. Osnivač Bling 47 Group izdavačke kuće Waajeed jedan je od trenutno najzanimljivijih producenata koji stižu iz Detroita. Na Dimensions dolazi drum’n’bass ikona Randall, a u Elphinovim eklektičnim setovima osjete se utjecaji od hip hopa, housea, jungle do techna. Vješti majstor Kutmah jedan je od osnivača LA beat scene.

Screen Shot 2015-05-04 at 09.14.39

Dimensions festival poznat je i po dovođenju mladih talenata u čijoj se glazbi može čuti niz utjecaja i koji se ne zamaraju žanrovskim ograničenjima. Tako se Mo Kolours, mauritansko-engleski producent, pjevač i perkusionist “šeta” između soula, funka i reggaea. Brand New Wayo je kolektiv koji kolektiv koji u svojim setovima koristi potpuno nepoznatu, svježu glazbu, ali i klasične, opskurne ploče iz prošlih dekada, stvarajući glazbu u kojoj se čuje sve od jazza, hip hopa, disca, do afrobeata i garagea.

Istaknuti domaći DJ-i koji će na najbolji mogući način predstaviti progresivnu hrvatsku scenu su DJ i producent Petar Dundov, čija bogata karijera traje već 20 godina i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene zadnjih deset godina. Uz njih hrvatski izvođači na ovom dugačkom popisu su Homeboy, Miss Sunshine, Zarkoff, Mislav, Pytzek i ekstrakt (Mimi, Labud, Ganik, Novell). Iz Srbije stiže Leg, a iz Slovenije Your Gay Thoughts (Gregor S & SSS).

Izvor

Slika

Leave a Reply


8 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum