Održana radionica „Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Europi“

U okviru zajedničkog projekta Europske Unije i Vijeća Europe pod nazivom “Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Europi”, tajništvo projekta organiziralo je u Čakovcu radionicu o Okvirnoj konvenciji za zaštitu nacionalnih manjina i Europskoj povelji o regionalnim ili manjinskim jezicima. Ispred Grada Pule-Pola, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika i nositelj projekta Fabrizio Radin, voditeljica projekta Klara Udovičić i suradnik na projektu Tihomir Brčina te predstavnici ostalih partnerskih gradova.

Screen Shot 2015-07-14 at 11.19.01

Cilj radionice bio je da se predstavnici šest lokalnih uprava (Bogdanovci, Čakovec, Gračac, Kneževi vinogradi, Pakrac i Pula) upoznaju sa sporazumima Vijeća Europe, koji osim što su pravno obavezujući instrumenti važna su vodilja ovog projekta. Radionicu je organizirao koordinator projekta za Hrvatsku Vedran Majstorović a predavanja je održala voditeljica projekta Aleksandra Vujić. Predstavnici lokalnih uprava raspravljali su o međunarodnim obavezama i konkretnim barijerama s kojima se susreću na lokalnom nivou te su ujedno i razmijenili iskustva iz projekata koje provode na tom području. Tom prigodom, Gradu Puli uručena je ploča o sudjelovanju u EU projektu „Unapređenje ljudskih prava i zaštite manjina u jugoistočnoj Europi”.

Screen Shot 2015-07-14 at 11.19.10

Riječ je o zajedničkom projektu Europske unije i Vijeća Europe koji se fokusira na poboljšanje ostvarivanja prava manjina na lokalnoj razini vlasti u jugoistočnoj Europi na temelju standarda Vijeća Europe, Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina i Europske povelje za regionalne i manjinske jezike. Uz Hrvatsku, zemlje korisnice ovog zajedničkog projekta su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, „Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija” i Kosovo.

Izvor

Leave a Reply


6 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum