Festival Sedam dana stvaranja u Pazinu

12. međunarodni multimedijalni festival Sedam dana stvaranja odvija se od 9. do 15. kolovoza u Pazinu. Ove godine na programu je sedam radionica, svakodnevni večernji program koji se sastoji od performansa, predstavljanja knjiga, izložbi, projekcija filmova, predavanja, koncerata i glazbenih performansa, te 50-ak sudionika iz raznih krajeva koji svakodnevno žive i rade u Pazinu.

Plakat-7ds_2015_Web

Nakon “Istra na granici tradicionalong i suvremenog”(04-08), “SvejednoIstra”(09-13) nova tema festivala je “Apoteoza prostora mišljenja”(14-18).

7ds kao zajednica stvara prostor u kojem je moguće imati i razvijati vlastito mišljenje. Sedmodnevni heterotopijski suživot polaznika radionica, publike te rezidenata i organizatora omogućuje radnu festivalsku atmosferu i stvaralački ambijent svakodnevno obogaćen intrigantnim večernjim programom.

Organizatori festivala su udruga Veliki Mali Čovjek iz Pazina i udruga MIG iz Pule. Veliki mali čovjek je već dugogodišnji organizator, a od prošle godine u organizaciju se uključila i udruga MIG – udruga za audiovizualno i likovno stvaralaštvo i nematerijalnu kulturu.

RADIONICE 

Šenji V – u radionici crtanja koju vodi Valter Černeka fokus je na crtežu a tema je istarski pejzaž, zabilježiti njegovu mutaciju putem likovnog izražavanja i pritom imati na umu povijesni, etnički, arheološki, gastronomski, društveni i duhovni aspekt tog kraja.
24 kroz 7 – kustoska radionica koju vodi Ivana Meštrov tijekom koje će sudonici/e duž sedam dana upoznati s različitim pozicijama: slušatelja, čitatelja, komunikatora, reportera, daktilografa/prenositelja događanja, spisatelja, kritičara, a ujedno i kustosa koji se djelomično zrcali kroz sve te aktivnosti i stavove.
Halitus – je radionica filmskog eksperimenta koju vode Lovro Čepelak i Zorko Sirotić iz Kinokluba Zagreb, u sklopu koje će svaki polaznik imati priliku snimiti film u ozračju potpune autorske slobode, uz mentorsku pomoć.
Frenkenstein – neverbalni teatar/akrobalans/kontakt-žongliranje koju vode Andrea Rašpolić, Aleksandar Đikić i  Ana Fazekaš je radionica koja će kroz dvodijelni program polaznike obrazovati u temeljnim znanjima neverbalnog kazališta, akrobalansa te potencijalno kontakt-žongliranja s ciljem uprizorenja kultne priče o Frankensteinovu čudovištu.
7 dana kompozicije – glazbena radionica koju vodi Trevor Brown će stvarati kompozicije koristeći razne instrumente ili glasove, elektroniku, field recordins (terensko snimanje) i improvizaciju. Radit će se u suradnji s kazalištem, plesom i vizualnim projekcijama.
Riječ-Tijelo-Prostor – književna i radionica pokreta koju vode Neva Lukić i Josipa Bubaš prvenstveno će se baviti odnosom između teksta i tijela, a također i tih komponenti u odnosu na dani ambijent.

Foto laboratoriji, stari zanati – nadogradnja pod mentorstvom Svena Stilinovića – kroz radionicu fotografije pozvani sudionici će imati priliku dobiti znanja i vještine o tradicionalnim tehnikama fotografiranja i razvijanja filmova.

Svakodnevni večernji program odvijat će se u Pazinskom kaštelu te festivalskom klubu “Bunker”.

Izvor

Leave a Reply


7 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum