Završeno 6. izdanje „Poluotoka radosti“

Koncertom flautistice Paole Radin i pijanistice Vesne Ivanović Ocvirk završeno je 6. izdanje festivala komorne glazbe „Poluotok radosti“. Podsjetimo, ovogodišnje izdanje festivala 6. kolovoza otvorio je mladi riječki violinist Matej Mijalić, a festivalski program bio je prilagođen izložbi „Lav i orao“, postavljenoj u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca.

„Iza nas je još jedno izdanje festivala koji je ove godine okupio lijepi broj umjetnika, a naša je namjera bila staviti poseban naglasak na domaće glazbenike i glazbenike iz regije. Željela bih se zahvaliti Arheološkom muzeju, Gradu Puli i Istarskom narodnom kazalištu te mislim kako je naša suradnja pokazala kako se uz volju i udružene snage publici može ponuditi kvalitetan ciklus“, kazala je organizatorica festivala Vesna Ivanović Ocvirk, ujedno i umjetnička voditeljica Istarske glazbene scene mladih.

slika1

Duo Radin – Ocvirk glazbeno surađuje od ranih 90-ih godina, a u svojem koncertnom itinereru bilježe koncerte u Hrvatskom glazbenom zavodu, zatim na međunarodnom festivalu „Sarajevska zima“ te u tršćanskom muzeju Revoltella. Svoj su jučerašnji koncert otvorile stavkom „Pan et les bergers“ iz skladbe J. Moqueta „La flute de Pan“, a nastavile Reineckeovom sonatom za klavir i flautu. Uslijedila je Bachova sonata u es-duru te sonata B. Marcella u a-molu. Koncert je završen Bachovom suitom u h-molu i efektnom izvedbom njezinog trećeg stavka „Badinerie“.

slika3

Paola Radin rođena je u Puli, a studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi V. Košir. Usavršavala se na Nacionalnoj akademiji „Santa Cecilia“ u Rimu, a zatim je i magistrirala na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „I. Mirković“ u klasi P.-Y. Artauda. Ostvarila je desetak samostalnih multimedijskih projekata, osobito na području promocije mladih glazbenika, a kao solistica nastupala je s Riječkom filharmonijom. Vesna Ivanović Ocvirk s dvadeset je godina diplomirala klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora J. Zlatara, a usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Brumberga, Ciccolinija i Boginoa. Intenzivno nastupa u zemlji i inozemstvu, samostalno i kao koncertni pratilac s orkestrima i komornim sastavima. Profesorica je klavira u pulskoj glazbenoj školi te viša asistentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta „Jurja Dobrile“.

slika2

„Nakon „Poluotoka radosti“ u planu imamo organizaciju koncerta za Silvestrovo ili za Sv. Ceciliju, također u Svetim srcima. Koncerte na Silvestrovo organizirali smo od 2011., 2012. i 2013., a na njima su nastupala značajna imena pjevačke i operne scene. Ipak, treba poštovati namjenu prostora „Sveta srca“, a to je prvenstveno galerijski prostor, stoga ćemo organizaciju koncerata tome i prilagoditi“, zaključila je Ivanović Ocvirk.

Tekst i foto Marko PERCAN

Leave a Reply


7 − = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum