Konferencija o kreativnim industrijama i coworkingu u Rovinju

U organizaciji udruge za razvoj kreativnih industrija Faro 11 iz Rovinja, te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Rovinja, u prostoru rovinjskog MMC-a održana je 5. listopada konferencija „Kreativne industrije i coworking kao generator novih radnih mjesta i socijalne inkluzije“.

Screen Shot 2015-10-06 at 12.27.08

Riječ je o industriji koja spada u najbrže rastuće grane ekonomije i ima izniman utjecaj na lokalni i nacionalni razvoj. Dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose u svom je predavanju uz isticanje mnogobrojnih uspješnih praksi u inozemstvu ukazala na važnost kulturno-kreativnih industrija za razvoj gospodarstva i promociju kulturnog identiteta. Govorilo se o brendiranju gradova, međusektorskoj suradnji i  „spill-over“ efektu na širu ekonomiju.

Na konferenciji je predstavljena i novoosnovana Istarska filmska komisija. Ravnateljica Istarske kulturne agencije Aleksandra Vinkerlić, istaknula je kako Istra sada ima priliku kvalitetnije kotirati kao filmska destinacija i posebno je ukazala na mogućnosti koje se otvaraju mladima u vidu zaposlenja upravo u tom sektoru.

Screen Shot 2015-10-06 at 12.27.35

Na samom kraju konferencije svi su sudionici dobili priliku predstaviti svoje projekte i razmijeniti iskustva. Održan je i okrugli stol fokusiran na probleme s kojima se najčešće suočavaju kreativci i evidentiranjem novih mjera koji bi iste probleme u budućnosti olakšali, ako ne i potpuno riješili.

Izvor

Leave a Reply


6 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum