„MAFIJA (MAF I JA)“ MARKA RADOLOVIĆA U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Posljednji dio BIS trilogije, dugometražna crna komedija „Mafija (Maf i ja)“ Marka Radolovića, bit će prikazana u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu programa Klubodrom ovoga četvrtka, 22. listopada, s početkom u 20 sati. Gosti večeri bit će redatelj i ekipa koja je na volonterskoj osnovi sudjelovala na izradi filma, a ulaz na projekciju je slobodan.

Mafija - plakat

“Mafija” zatvara trilogiju započetu kratkometražnim radovima “Tapija” i “Džapija (Giap i ja)”, s time da je u prvom Radolovićevom dugometražnom filmu produkcija razrađenija, a oprema polu-profesionalna. U njemu se trojica prijatelja namjeravaju brzo obogatiti unatoč ekonomskoj krizi. Kada doznaju da se lokalni kriminalac vratio i da planira veliku investiciju odluče pokrasti ga i nestati iz države. Međutim, nisu jedini koji si žele omastiti brk prljavim novcem. Premijera filma je održana prošloga svibnja u Kinu Valli, dok je naknadno on prikazan u Klubu Uljanik te na Kastav Film Festivalu.

Marko Radolović je rođen u Rijeci 1988. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Puli, a studij sociologije u Zagrebu. Trenutno radi kao pripravnik u konzultantskoj firmi. Član je grupe Limunova pita, dok se filmom amaterski bavi od 2010. Osim na “Tapiji” (2010), “Džapiji” i „Mafiji“ sudjelovao je i u realizaciji deset epizoda KGB serijala.

MARKO RADOLOVIĆ: MAFIJA (MAF I JA), crna komedija, 2015, 85′

Scenarist i montažer: Marko Radolović

Producent: Damir Lampe’

Izvršni producent: Goran Braković

Glume: Davor Rakić, Martina Mikić, Damir Lampe’, Uroš Milenković, Marko Radolović, Josip Radošević, Marino Cukon, Melisa Kamenčić, Teodor Tiani, Fran Vozila, Ivan Dugina, Vanja Balen, Boris Vrban i Ivan Macan

Izvor

Leave a Reply


5 + 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum