Premijera čakavske scene i predstave “VELI JOŽE” Teatra Naranča

Premijerom predstave „Veli Jože“ u subotu 10. listopada u 20 sati pulski teatar Naranča premijerno predstavlja i svoju Čakavsku scenu. U tom stilu napisana je i najava za predstavu:

„Ala ljudi dojdite čut štoriju ud davnina ku će van povidati naša kumpanija. Ona se dogodila pred čuda lit, kad su u Motovunu živili divi, a danas je znamo samo aš ju je zapisa Vladimir Nazor. To je štorija od zadnjega motovusnkega diva – štorija od Velog Jože. Štorija o njegoven tešken životu, o temu kako je vajk mora delati za drugega i kako su ga stili popeljati u Mletke. Štorija o njegoven susretu sa galijoton Ilijon, o gradnji grada sa drugin istarskin divima i skirivenon blagu. I o temu kako su divi navadili ljude da triba delati, a delati je vajka lagje ko se zakanta kakova domaća…. Da se kapimo, forši ni sve jušto tako bilo – ma mi smo za vas našu štoriju finili onako kako bi moralo biti, a ne onako kako je“, navodi se u najavi teatra Naranče.

12071668_10206177249604190_962135923_n

Režiju predstave potpisuje Majkl Mikolić, a kostimografiju i lutke Marina Štemberger. Scenografiju je izradila Lena Modrušn, a glazbu je skladao Teodor Tiani. U predstavi igraju Majkl Mikolić, Teodor Tiani/Irin Šime Rabar, Mia Mandinić i Martina Božić. Cijena ulaznice za premijeru je 30 kuna s rezervacijom i 40 kuna bez rezervacije. Na dan reprize (u nedjelju 11. listopada u 18 sati) cijena ulaznice je 20 kuna s rezervacijom, odnosno 25 kuna bez rezervacije. Kontakti za rezervacije su: tel. 095 52 22 505 i teatar.naranca@gmail.com.

Leave a Reply


5 − = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum