Koncertna promocija CD-a “Remiks Identiteta 2” u Rojcu

Ovogodišnji CD “Remiks Identiteta 2” bit će promoviran večeras, 18. Prosinca u 22 sata u sklopu koncerta i partija “Rojc Remiks Jam Vol. 2” u Studentskom multimedijalnom centru Društvenog centra Rojc. U sklopu Rojc Remiks Jama, nastupit će lokalni reperi (Shadow MC, Maxy, Zmija i UK) u kombinaciji s glazbenicima i producentima (Rinoma, Marko Suncetižarko, Goran Farkaš i Pierre-Luc), koji su sudjelovali u stvaranju tog glazbenog materijala.

Marko Kalčić (Marko Suncetižarko) i Toni Flego (Zmija), organizatori i sudionici večerašnjeg jam sessiona naglašavaju da će izvođači će biti orijentirani na izvođenje remikseva s naglaskom na hip-hop te razne podžanrove elektronske glazbe. Osim navedenih izvođača gostovat će i lokalne snage PulaP Reggae Station i Team Hazzard.

remix (600x450)

– Veliki je gušt nastupati sa rapperima, Goranom Farkašom i Pierre-Lucom jer je to kombinacija u kojoj se do sada nisam našao i razlikuje se od pulskog progressive rock banda Snovi u kojima i inače sviram bas gitaru. Budući da je tradicijski materijal na CD-u sempliran odlučili smo se za formu jam sessiona u kojoj veliku važnost imaju Rinoma koji će te samplove ukomponirati u live svirku i Goran i Pierre-Luc koji su zaduženi za sviranje tradicijskih glazbala, kaže Kalčić.

– Što se samog glazbenog sastava i proba tiče, iako sam imao iskustva u sličnoj kombinaciji povodom lanjskog Rojc Remix Jama, moram naglasiti da mi je ovogodišnji session mnogo zanimljiviji samim time što smo uspjeli obogatiti taj sastav sa multi-instrumentalistima i Rinomom. Ovogodišnji CD je puno više fokusiran na rap glazbu, ali u njemu sudjeluju i zanimljivi popularni izvođači kao što su Livio Morosin, Dario Marušić, Goran Farkaš i Koolade. Također mi je drago što su sve pjesme napravljene na radionici uvrštene na CD, a zanimljiva mi je i suradnja izvođača različitih žanrova. CD koji ćemo podijeliti tijekom prezentacije krasi dizajn Olega Šurana i ilustracija Dalibora Kazije, a njegov je format novina u dosadašnjoj produkciji Metamedija Productiona, kaže Flego.

Remiks identiteta je projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Rojc Remiks Lab-a i glazbenog community studija Metamusic. Projekt istražuje mogućnosti za interkulturalnu komunikaciju kroz glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu narodnih manjina iz urbanih sredina sa suvremenom urbanom glazbom. U 2015. godini, projekt se provodio na tri razine: istraživačkoj, edukacijskoj i umjetničkoj.

Istraživačka razina projekta uključivala je prikupljanje tradicijske glazbene građe nacionalnih manjina na području Pule, Vodnjana i Fažane. U projekt su naposljetku uključeni Mješoviti zbor Zajednice Talijana Fažana i Almir Ademi, pjevač iz romske zajednice Vodnjana. Edukacijska razina uključivala je javno predavanje na temu tradicije, etnomuzikologa i glazbenika Darija Marušića i Gorana Farkaša te radionicu o digitalnim alatima za snimanje glazbe na kojoj su polaznici uz vodstvo producenta Marina Morosina te uz pomoć Marušića i Farkaša stvarali nove inovativne glazbene forme. Umjetnička razina projekta protezala se kroz glazbenu radionicu, samostalan rad polaznika radionice i suradnje s glazbenicima i producentima na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tekst B. V.

Leave a Reply


8 − = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum