Žanrovska različitost na Art&Music festivalu u sklopu sajma knjiga

U organizaciji Art&Music festivala i pulskog Sajma knjiga, proteklog je petka u hotelu Pula održana četverosatna koncertna večer na kojoj su nastupili neo-folk psihodelični bend s Ugljana Lice Mista, tuzlanski underground umjetnik Damir Avdić, zagrebački Miki Solus te beogradska rock grupa Artan Lili.

Lice mista

Koncertnu večer u nekad popularnom klubu hotela Pula obilježila je žanrovska različitost, a otvorili su je članovi benda Lice mista. Ovaj bend iz mjesta Preko na Ugljanu razvio se kao nastavak projekta Brižno grlo koji je od devedesetih prisutan na zadarskoj sceni. Posebnost ovog benda je u tome što članovi pjevaju na prečkom dijalektu o otočkoj zbilji, a njihov zvuk najbolje bi se mogao opisati kao mješavina psihodelije, folka i post-punka. Tijekom svog nastupa, članovi benda razvili su dobru komunikaciju s publikom, a njihov nastup bio je podijeljen na dva dijela – onaj prvi, akustičniji te energičniji drugi dio.

Koncert

Zagrebački bend Miki Solus publici se predstavio zafrkanstkim tekstovima i svojim swing izričajem, a odsvirali su neke od svojih najpoznatijih pjesama poput „Hipstera“, „Punog kufera“ i pjesme „Život je palačinka“.

Rock bend iz Beograda Artan Lili svojim je nastupom također stvorio dosta pozitivne energije, a prema riječima glazbenih kritičara, riječ je o bendu koji donosi novi zvuk prožet fino utkanim utjecajima srpske i ex-Yu glazbene scene – od štulićevskog stava pa do utjecaja Discipline kičme i EKV-a. Bend čine Bojan Slačala (bas i vokal), Marko Ajković (bubanj), Dragan Knežević (gitara) i Romana Slačala (vokal i daire). Prošle godine, Artan Lili objavio je svoj prvi album na kojem se nalazi ukupno dvanaest pjesama od kojih je neke imala prilike čuti i pulska publika. Svoj nastup efektno su otvorili pjesmom „Ako stanemo tu“, a zaključili su ga izvedbom nove pjesme „Profesionalci“.

Publika koncert

Tuzlanski umjetnik s ljubljanskom adresom Damir Avdić u Pulu je došao s novoobjavljenim albumom „Manjina“. Vrhunac njegova nastupa bio je izvedba istoimene pjesme nakon uvodnih „Čuvaj se“, „Sedam milijardi“ i „Biću kamen“. Avdić je u sklopu ove koncertne večeri nastupio umjesto kultnog sarajevskog glazbenog sastava Letu štuke koji je na Art&Music Festivalu u sklopu Sajma knjiga trebao nastupiti s frontmanom Dinom Šaranom. No, zbog nepredviđenih okolnosti na koje kako kažu članovi benda, nisu mogli utjecati, Letu štuke morali su propustiti svoj pulski nastup.

Tekst i fotografije Marko PERCAN

Leave a Reply


+ 9 = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum