„Belladonna“ i „Tu tamo“ na festivalu u Rotterdamu

Na 45. međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, koji se održava od 27. siječnja do 7. veljače, u kratkometražnom programu bit će prikazana dva hrvatska naslova: „Belladonna“ Dubravke Turić snimljena u produkciji Spiritus Movensa i animirani film „Tu tamo“ redatelja Alexandera Stewarta, nastao u produkciji zagrebačkog Bonobostudija.

12trbkpcskxhbqt0s0ho9unwvl9

„Belladonna“ i ekipa filma u Rotterdam stižu odmah nakon Sundance Film Festivala gdje je ovaj naslov uvršten u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova. U Rotterdamu se pak ovaj debitantski uradak, za koji Dubravka Turić osim režije potpisuje scenarij i montažu, prikazuje u sekciji pod nazivom Kratke priče: Bez upozorenja (Short Stories: Without Warning). „Belladonna“ je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković. Producentica filma je Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus Movens, za promociju i plasman zadužena je Ivana Ivišić iz tvrtke za promociju i distribuciju Everything Works, direktor fotografije je Branko Linta. Podsjetimo, „Belladonna“ je prošle godine proglašena najboljim kratkometražnim filmom u natjecateljskoj sekciji Horizonti Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

vb9spsee7qqebmgxmobvxj4ztzz

Animirani film „Tu tamo“ redatelja Alexandera Stewarta na festival u Rotterdam stiže direktno sa Slamdancea gdje se prikazuje u konkurenciji animiranih filmova. „Tu tamo“ počinje kao bilježnica putnika, sa skicama koje su nastale u ljeto 2014. na hrvatskoj obali i u Zagrebu, no detalji se brzo počnu rastvarati u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Film se prikazuje u sekciji nazvanoj Pitoreskno (Couleur Locale) koja kroz pet odabranih filmova reflektira udaljenost od doma. Za ovaj autorski projekt Alexandera Stewarta, animaciju supotpisuje Darko Masnec, koloriranje Ivan Košutić i Jelena Oroz, a miks zvuka Gideon Kiers. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija.

Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, koji će cjelokupni program u svim sekcijama objaviti 22. siječnja, jedan je od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala koji – osim što svake godine privlači desetine tisuća profesionalaca i posjetitelja – određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju. Zbog bogatog filmskog programa, velike posjećenosti i izuzetno razvijenog industrijskog segmenta (filmski sajam CineMart) Rotterdam se ubraja među festivale prve kategorije. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Izvor

Leave a Reply


+ 6 = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum