Radionica „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ u Rojcu

Istarska kulturna agencija organizira radionicu „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ koja će biti održana u subotu, 23. siječnja od 10 do 17 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli.

Sadržaj radionice „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ pojasnit će polaznicima i polaznicama osnovne principe kulturne ekonomije i menadžmenta: operativni i strateški menadžment, projektni menadžment te osnove pisanja i planiranja projekata u kulturi i umjetnosti, kao i pregled financijskog okvira za rad neprofitnih organizacija.

ikarojc

Tematske cjeline radionice su:

– Strateški i operativni menadžment u kulturnim organizacijama: usvajanje temeljnih znanja organizacije i planiranja u kulturnim organizacijama

– Projektni menadžment u kulturi i umjetnosti: planiranje i vođenje projekata u kulturi i umjetnosti te EU aplikacije

– Osnove pisanja i planiranja sadržaja projektnog plana u kulturi i umjetnosti

– Financiranje: priprema modela za prezentaciju projekta i traženje financijskih sredstava, ”fund-raising” i sredstva za financiranje u kulturi na nacionalnom i internacionalnom nivou

– Pregled najvažnijih i najistaknutijih izvora financiranja za kulturu

Radionicu će voditi Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, koji je dvadesetak godina aktivan u radu s mladim kreativcima u neformalnoj i formalnoj edukaciji. Jedan je od osnivača udruge Filmaktiv iz Rijeke čiji je bio dugogodišnji voditelj, a također je jedan od pokretača Saveza udruga Molekula. Član je više radnih skupina kroz koje aktivno sudjeluje u kreiranju lokalnih i nacionalnih kulturnih politika. Stručni je suradnik za umjetničke studije Sveučilišta u Rijeci, suradnik je institucionalnih i vaninstitucionalnih kazališta u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. U Italiji i Hrvatskoj radi na dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima kao suradnik i autor, a kratkim filmom „Standardna priča 9“ 2005. godine osvaja nagradu na Pulskom filmskom festivalu. Producirao je više dokumentarnih i jedan animirani film. Diplomirao je filmologiju na Sveučilištu u Bologni. Voditelj je kolegija Osnove strateškog i projektnog menadžmenta te Medijske umjetnosti i prakse na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Zamjenik je predsjednice Upravnog odbora Zaklade Kultura nova.

Radionica je za sve sudionike je besplatna, broj osoba ograničen te iz IKA-e pozivaju sve zainteresirane da se prijave petka, 15. siječnja u 12 sati putem poveznice: http://goo.gl/forms/x4Cl96ubH5.

U radu radionice može sudjelovati isključivo jedan član ili članica neprofitne organizacija registrirane u djelatnostima kulture ili samostalni umjetnik. Potvrde o sudjelovanju bit će poslane krajem tjedna nakon isteka roka za prijavu. Nakon potvrde o sudjelovanju, polaznici se obavezuju prisustvovati radionici u cijelosti. Selekcija će biti izvršena prema redoslijedu prijave i ispunjavanja uvjeta (članstvo u OCD i/ili samostalni umjetnik s područja Istarske županije).

Leave a Reply


− 2 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum