PREDSTAVLJANJE MEDINE REŠIĆ U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Kratkim video radovima i filmovima, ali i serijama fotografija, predstavit će se ovoga četvrtka, 25. veljače, u Klubu Pulske filmske tvornice fotografkinja Medina Rešić. Moderatorica programa koji će početi u 19 sati bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz je besplatan.

M. Rešić

Za ovu priliku Rešić je pripremila četiri kratka video rada i filma od kojih su dva plesna – „Cirrus“ i „E qui dall’altra parte“, koji je nastao u koprodukciji s Nikom Janković. U dokumentarnom filmu „Arboretum Rises“ autorica prati Arboretum Kolektiv tijekom organizacije 1. Arboretuma – Eco, Art and Music Festivala održanog u tvrđavi Turtian u Šikićima, na čijim je zidinama bio projiciran. „Galiotova pesan“ je eksperimentalni video realiziran u sklopu 1. Production Ina Pulske filmske tvornice, a u njemu Rešić slaže detalje motovunskih motiva na pjesmu Vladimira Nazora. Također, prikazana će biti video prezentacija šestomjesečnog rada na skupnoj izložbi „Paradise“ u Den Haagu.

Medina Rešić

Osim toga, gošća će prikazati serije fotografija nastalih na Outlooku 2014. te Fresh Island Festivalu 2015., vodećem europskom Hip-Hop i Urban music festivalu koji se održava u Novalji na Pagu, odnosno Zrču.

Medina-Resic-FreshIsland

Medina Rešić je rođena 1990. Nakon završene jezične gimnazije u Puli odlazi na studij fotografije na Kraljevskoj akademiji za umjetnost u Den Haag-u, gdje je trenutno na zadnjoj godini studija. Od 2008. izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je prve nagrade na fotografskom salonu u Čakovcu (2011.). Iste godine su grad Den Haag i Europska Unija izabrali njenu fotografiju kao jednu od najboljih fotografija koje prikazuju Europu u 2018. Rašić sudjeluje aktivno u organizaciji međunarodnog fotografskog festivala Organ Vida u Zagrebu.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum