Seminar „Priprema projekata za program „Kreativna Europa”“

Dvodnevni seminar „Priprema projekata za program „Kreativna Europa”“ bit će održan 22. i 23. veljače u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu. Organizacija seminara jedna je u nizu aktivnosti u okviru programa „Izgradnja kapaciteta organizacija u kulturi Istarske županije“ koji provodi Istarska kulturna agencija, a financiran je iz Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije. Cilj ove edukacije je upoznati djelatnike u kulturi s mogućnostima i novim prilikama za financiranje kroz program „Kreativna Europa“.

Creative-Europe-685x455

Novi program EU „Kreativna Europa“ poduprijet će europsku kinematografiju te kulturni i kreativni sektor s ciljem njihovog doprinosa održivom rastu i zapošljavanju. Istarska županija imenovala je IKA-u kao koordinatora zaduženog za informiranje potencijalnih korisnika s područja Istarske županije o uvjetima raspisanih natječaja za dodjelu sredstava iz programa „Kreativne Europe“ i potprograma kultura i mediji.

„Seminar je podijeljen u dva dijela; u prvom ćemo dijelu predstaviti program EU „Kreativna Europa“. Bit će govora i o strateškim smjernicama, dokumentima i zakonodavnim okvirima koji reguliraju područje kulture unutar EU. Također, polaznici će dobiti priliku proći natječajni obrazac, upoznati se sa praktičnim i korisnim savjetima i „trikovima“ koji će im pomoći kvalitetno razviti vlastitu ideju, pronaći odgovorne partnere, na uspješan način ispuniti natječajnu dokumentaciju te izraditi održiv projektni troškovnik. Biti će govora i o koracima nakon odobravanja bespovratnih sredstava, implementaciji projekta, administraciji i izvještavanju“, navodi se u priopćenju IKA-e.

Seminar je namijenjen isključivo predstavnicima ustanova i organizacija civilnog društva Istarske županije registrirane u djelatnosti kulture. Prijave se zaprimaju putem poveznice: http://goo.gl/forms/tlOKGUQTc6 do srijede, 17. veljače. Zbog očekivano velikog broja prijava, izvršit će se selekcija temeljem redoslijeda prijave i informacija u prijavnom obrascu kojime će organizacija dokazati vlastite kapacitete za sudjelovanje u programu „Kreativna Europa“. Seminar je za sve sudionike besplatan. Obavezno je sudjelovanje u radu seminara oba dana.

 Izvor

Leave a Reply


5 − 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum