Tri animirana filma u natjecateljskom programu festivala u Belgiji

U natjecateljskim programima 35. međunarodnog festivala Anima koji se od 5. do 14. veljače održava u Bruxellesu bit će prikazani kratkometražni animirani film „Stakleni čovjek“ Daniela Šuljića, „Slatki snovi“ Dinka Kumanovića i manjinska hrvatska koprodukcija „Život s Hermanom H. Rottom“ autorice Chintis Lundgren.

gy7ta8bxpjir2yqo4sx22l13pqc

Film „Stakleni čovjek“ nastao je u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, a bit će prikazan u međunarodnom natjecateljskom programu u koji je uvršten i višestruko nagrađivani kratkometražni animirani film „Život s Hermanom H. Rottom“, nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios.

3su62tokxv1m3dbx7a2g1t75ffw

Kratkometražni animirani film „Slatki snovi“, nastao u produkciji Zagreb filma, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a u Bruxellesu će biti prikazan u međunarodnom dječjem natjecateljskom programu.

j9stehpyhnz539dkz31evi2nace

U sklopu 35. izdanja Anime gledatelji će vidjeti 135 kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima odlučuju međunarodni žiri i publika. Uz filmove kratkog metra u sklopu festivala na programu su i novi dugometražni animirani filmovi; između ostalih „Anomalisa“ u režiji Charliea Kaufmana i Duka Johnsona te „Miss Hokusaï“ japanskog redatelja Keiichija Hare. Uz Japan, fokus je i na animaciji Velike Britanije, a svi ostali detalji vezani uz festival dostupni su na njegovim službenim stranicama.

Izvor

Leave a Reply


5 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum