Vejina „Anka“ osvanula u strip izdanju

Dirljiv tekst pjesme „Anka“ u izvedbi Etno skupine Veja oživio je u crtežima mladog novigradskog ilustratora Tonija Buršića. Strip, koji vjerno ilustrira tragičan opjevani događaj. Toni Buršić mladi je student ilustracije iz Novigrada. “Ovu snažnu pjesmu pokazala mi je sestra. Slike koje sam vidio tijekom slušanja odlučio sam povezati u strip”, kazao je Buršić. Rezultat se posebno dojmio članovima Veje, koji su ga odmah kontaktirali, što je rezultiralo ovom suradnjom. Tekst je tradicijski, a na engleski ga je prevele profesorica Gorana Družeta.

ANKA STRIP.indd

Buršić trenutačno živi u Ljubljani, gdje završava treću godinu dodiplomskog studija na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn. Prethodno je u Puli završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna na Odjelu grafičkog dizajna. Njegovo područje interesa su stripovi, književna ilustracija, te ilustracija plakata. Inspiraciju za svoja djela preuzima iz stvarnog svijeta, jer, kaže, nema ništa dinamičnije od same stvarnosti. Koristi se tehnikama kao što su akvarel, tuš i jetkanice, te raznorazne kombinacije samih tehnika.

ANKA STRIP.indd

Veja je početak godine obilježila koncertom u ispunjenom zagrebačkom klubu Močvara, gdje su predstavili neke od novih pjesama na kojima upravo rade, a koje će se naći na njihovom drugom albumu. Nastavak je to na vrlo uspješnu prošlu godinu u kojoj su imali istaknuti nastup na francuskom Les Traverses Tatihou festivalu.

Leave a Reply


3 + = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum