Radionica Artikulacija prisutnosti s Leonom Lučevom

U organizaciji Gaia kolektiva, glumac Leon Lučev  će tijekom svibnja u DC Rojc održati radionicu Artikulacija prisutnosti. Riječ je o istraživanju, suočavanju i oslobađanju vlastitih emocija koje blokiraju umjetnički potencijal kroz vođene improvizacije, vježbe predstavljanja, izlaganja, prepoznavanja emocija, artikuliranja emocija, prihvaćanja emocija. Svrha je oslobađanje od vlastitih ograničenja u vidu srama, straha i raznih nelagoda.

leon_lucev-5_jpg_1362588165

Radionica, u trajanju od tri dana, počet će u Dnevnom boravku Rojca, u petak 13. svibnja u 19:00 sati, s predstavljanjem radionice za sve zainteresirane, neovisno o scenskom iskustvu. Nastaviti će se u prostoru Udruge Gaia, koji je također smješten u DC Rojc (3. kat desno), u subotu i nedjelju 14. i 15. svibnja od 10:00 do 18:00 sati. Detaljne informacije i prijave moguće su na:helenagaia.blogspot.com, gaiaistra@gmail.com, 095 890 1371

leon

Slijedi Leonov kratak opis radionice:

„Ono što se dešava je dio grupe ljudi koja se okupi i dozvoli da se desi. Svaka grupa je drugačija, ja se mijenjam, tako da bi svako objašnjenje rada bilo sjećanje na neko iskustvo koje je prošlo. Ovdje u Puli će biti novo, autentično i neponovljivo, kao i sva iskustva do sada. Pojedinac, sam sa sobom, izložen ispred grupe koja ga prati, ili ne prati, podržava, odbija, voli ili ne voli.

Što se budi dok smo sami? Što se podiže iz dubine? Kako se osjećamo? Da li to znamo imenovati? Što ako to prihvatimo? Što ako to zagrlimo? Što ako to nastaje-nestaje? Što ako smo već savršeni? To su pitanja, iskustva s kojima smo se susretali u prethodnim radionicama.

Rad je jednostavan, bazičan. pojedinac sam ispred grupe dijeli svoje trenutno stanje, emocije, misli – neverbalno. Ponekad rad ide u ples, igru, emocije. Ponekad se odigra scena, ponekad uvedemo još sudionika. Ogoljeno – iza svih obrazaca razmišljanja, emocija, identiteta stoji nešto što je autentično, mirno, što je stalno tu, dok mi lutamo u moru zamišljanja, maštanja, ….. to je stalno tu. To smo mi.“

Kao pedagog, Leon Lučev surađuje na Sarajevo Talent Campusu, Medijskoj školi Ante Peterlić u Čakovcu, Umjetničkoj akademiji Split, Sarajevo Film Academy, Ludrugom te kao voditelj i osnivač  djeluje u Školi igre filma i Zlarinskom ljetu koje se bave umjetničkom edukacijom djece.

Leave a Reply


8 + = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum