Predstavljanje knjige “Cestom leda do kraja svijeta” putopisca Hrvoja Jurića

Poznati putopisac i biciklist Hrvoje Jurić će u četvrtak, 19. svibnja u 19:00 sati, u Puli predstaviti svoju prvu foto knjigu “Cestom leda do kraja svijeta”. Predstavljanje knjige, koje organizira Udruga ZUM, biti će u Dnevnom boravku DC Rojc.

13116022_1170300433000908_415350430437332560_o “Cestom leda do kraja svijeta” je foto knjiga koja je nastala kao rezultat dvomjesečnog putovanja biciklom od Osla do Nordkappa, najsjevernije točke Europe. Na ovo zahtjevno putovanje Jurić je krenuo 26. siječnja, a na Nordkapp je stigao 1. ožujka 2016. Stigavši na Nordkapp Hrvoje je postao četvrti čovjek na svijetu koji je uspio biciklom doći do ove točke u zimskim uvjetima. Iskustva s putovanja uz vlastite fotografije pretočio je u foto knjigu koja je prvi put javnosti predstavljena na Festivalu putnika u Šibeniku početkom svibnja 2016-te. Tim predavanjem Jurić je ujedno i započeo dvomjesečno predstavljanje knjige diljem Hrvatske.

Na multimedijalnom predavanju Jurić kroz fotografije i video prikazuje surovost norveške zime i kako je biciklirati unutar Arktičkog kruga na -15 stupnjeva. Na predavanju će nam, osim samog putovanja, pričati i o tome  kako Norvežani žive, kakvi su im običaji, po čemu i koliko se razlikuju od nas. Svi posjetitelji nakon predavanja će moći kupiti knjigu.

 

Leave a Reply


− 6 = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum