PROGRAM OBUKE U MENADŽMENTU MUZEJSKIH ZBIRKI

Etnografski muzej Istre-Museo etnografico dell’Istria u suradnji s Fionn Zarubica Learn i Ekomuzejom Istrian de Dignan, organizira šestotjedni intenzivni trening Menadžmenta muzejskih zbirki koji će se održati u Vodnjanu u prostorima restauriranog i revitaliziranog višestoljetnog objekta u periodu od srpnja do studenog 2016. Program je financiran od strane Američke ambasade u Zagrebu.

open-market-037-2013Cilj programa je podrška inicijativama njege i zaštite predmeta iznimne kulturne vrijednosti te kulturne baštine u cijelosti kroz edukaciju i usavršavanje mladih profesionalaca, studenata, muzejskih djelatnika, konzervatora i drugih zainteresiranih za Menadžment muzejskih zbirki, promocija novih profesionalnih mogućnosti u domeni kulturnih i kreativnih industrija, inkluzija lokalnog stanovništva u projekte njege i zaštite kulturne baštine te impuls ekonomskom rastu i razvoju.

Vođen od strane Fionn Zarubica, stručnjakinje u polju menadžmenta muzejskih zbirki, program ima za cilj obučiti muzejske djelatnike iz Jugoistočne Evrope – one koji rade izravno s lokalnim zbirkama – da konstantno utječu na unaprijeđivanje stanja svojih zbirki, čineći ih tako dostupnima kako za javnost, tako i za znanstvenike i pedagoge te na taj način potpomažući napore da se zaštiti i očuva značajna kulturna baština u Hrvatskoj i potakne gospodarski razvoj.Fionn Zarubica 1 (667x1000)

Menadžment muzejskih zbirki je profesija u razvoju porijeklom iz SAD-a. Esencijalna je za unaprjeđivanje prisutnosti profesionalne umjetničke i kulturne prakse u suvremenom kontekstu. Fokus joj je na suvremenim i praktičnim pristupima zaštiti upravljanju i prezentaciji umjetnosti i kulturne baštine i na razvoju, obrazovanju i informiranju javnosti. Menadžment muzejskih zbirki može igrati važnu ulogu u zaštiti kulturnog blaga i doprinijeti revitalizaciji gospodarstva kroz značajne kulturne dosege, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Trening je podijeljen u tri sesije po dva tjedna (srpanj-rujan-studeni), izvodi se na engleskom jeziku te je potpuno besplatan. Polaznici su obavezi prisustvovati cijelom programu kako bi bili pozitivno ocijenjeni i dobili potvrdu o pohađanju.

Program će obuhvatiti teorijsku obuku u učionici i online satove, uključujući predavanja, audio i video prezentacije, literaturu, praktičnu obuku, rad na studijama slučaja sa naglaskom na timskom radu, interakciju i razmjenu znanja sa predavačima i kolegama iz drugih institucija kao i primjenu stečenih teorijskih i praktičnih znanja.

Program je namijenjen: Muzejskim profesionalcima, arhivistima, kolekcionarima i galeristima koji žele poboljšati svoje vještine; Privatnim kolekcionarima; Studentima muzeologije; Volonterima i docentima; Osobama zainteresiranim za ostvarivanje karijere u menadžmentu muzejskih zbirki.

PROGRAMSKE INFORMACIJE: info@fionnzarubicalearn.com

tamara@emi.hr

PRIJAVA: fionnzarubicalearn.com

Leave a Reply


− 5 = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum