Unicult 2020 – Međunarodni program menadžmenta i politika u umjetnosti i kulturi

U sklopu nominacije Rijeke za EU prijestolnicu kulture 2020, od 4. do 17. srpnja 2016. u organizaciji Fakulteta humanističkih i društvenih znanosti na Sveučilištu u Rijeci održat će se Unicult2020, Međunarodni program menadžmenta i politika u umjetnosti i kulturi. Program je u skladu sa standardima Bolonjskog procesa visokog obrazovanja i europskim obrazovnim standardima kulturnog menadžmenta i kulturne politike.

unicult2020Unicult2020 ima za cilj pomoći sudionicima: izgraditi svoje znanje i vještine na kulturne politike i dijaloga; razviti kritičko razumijevanje različitih i promjenjivih odnosa između kulture i međunarodne politike; iskusiti različite mogućnosti uključivanja u sadašnja ključna pitanja politike i prakse; dobiti iskustva kojima mogu produbiti svoja znanja; internacionalizirati svoju karijeru i razviti svoje profesionalne mreže u Europi; te ostvariti pristup bogatoj bibliografiji o kulturi u vanjskim odnosima i kulturnoj diplomaciji.

Program je strukturiran na dvije razine – teorijskoj i praktičnoj (ukupno 112 sati u dva tjedna). Glavni fokus biti će na financiranju umjetnosti i kulture. Namijenjen je akademicima, istraživačima, studentima i postdiplomantima, kulturnim djelatnicima i stručnjacima, predstavnicima međunarodnih organizacija i ustanova kulture, kao i svima ostalima koje zanima ova tema. Rok za podnošenje zahtjeva za program je 20. lipnja 2016. , a više informacija potražite ovdje.

Priredila D. K.

Leave a Reply


+ 9 = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum