10. festival DORF – u Cresu, Puli, Ozlju i Vinkovcima

Deseti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održat će se tijekom ljeta na više lokacija – u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u tri programa – Regionalni, Međunarodni i Tajna povijest rocka, uz bogat popratni program.

Na jubilarnom festivalskom izdanju bit će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7 do 9. srpnja biti osim projekcija organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana četiri filma u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala od 21. do 24. srpnja u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati od 12. do 13. kolovoza na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je od 26. do 27. kolovoza organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama.

dorf2016-1

 Krajem srpnja će DORF biti filmski gost 17.Art and music festivala Sajeta u Tolminu (Slovenija), a dio programa festivala SuperUho u Primoštenu biti će od 1. do 3. kolovoza gdje će biti prikazana dva filma. U okviru OFF DORF programa biti će organizirane promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz. Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika Izgubljeno dugme, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik. Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca. Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2016. Tako će i ove godine biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola i izložbe plakata i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića.

 10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca. Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

Izvor

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum