Filmski program 14. Seasplasha

FilmSplash, edukativni večernji program Seasplash festivala, ove se godine odvija u suradnji s DORF-om, festivalom dokumentarnog rock filma, koji ove godine slavi deseti rođendan. Filmovi će se projicirati u večernjim satima, od 20 do 23, i to u prirodno klimatiziranim tunelima tvrđave Punta Christo. Voditelji DORF-a odabrali su četiri filma koji će činiti glavninu sadržaja filmskog programa, a sve zajedno ih možemo svesti pod zajednički nazivnik R znači reggae.

dorf2016-876x1024

Radi se o filmovima „Lee Scratch Perry’s Vision of Paradise“, Volkera Schanera, zatim „I am the Gorgon“, Diggory Kenricka, „Congo Beat the Drum“, Ariela Tagara, poznatijeg kao Kalbata, te „George Clinton – Tales of dr. Funkenstein“, Dona Lettsa. Posjetioci će također, između uvodne i glavne projekcije dana, imati priliku razgovarati s redateljima Donom Lettsom, Volkerom Schanerom i Kalbatom, a organizatori DORF-a će u subotu, 23. srpnja, Donu Lettsu uručiti nagradu za životno djelo, koju je izradio nagrađivani mladi kipar Boris Sekulić.

„LEE SCRATCH PERRY’S VISION OF PARADISE“ (četvrtak, 21. srpnja)

Uvijek zanimljivi legendarni Upsetter, koji je zadužio ne samo reggae svemir svojim sudjelovanjem u avanturi, ovim filmom dobio je zasluženu posvetu. Autor je više od 10 godina pratio i pokušao proniknuti u tajnu, a vi procijenite koliko je uspio u tome. Hrvatska premijera.

„CONGO BEAT THE DRUM“ (petak, 22. srpnja)

Kalbata je gost Seasplash festivala. Pogledajte making of briljantnog albuma, kako su dva glazbenika iz Tel Aviva otišla na Jamajku snimiti album sa zaboravljenim reggae herojima. Kalbata i Mixmonster u svom studiju u Izraelu snimaju instrumentale, odlaze snimiti vokale na Jamajku i komuniciraju sa zaboravljenim kutcima reggae glazbe iz 70-ih i 80-ih. Ne propustite priliku pogledati film i odmah poslije nastup u Puli. Hrvatska premijera.

„GEORGE CLINTON – TALES OF DR. FUNKENSTEIN“ (subota, 23. srpnja)

georgeclinton

Nakon druženja u Vinkovcima 2008. ponovo prikazujemo ovaj film, duhovitu i zabavnu posvetu čovjeku koji je sa Funkadelic i Parliament postavio visoke standarde i definirao funk. Ako još niste vidjeli film, ovo je prilika da se upoznate sa jednim od najvažnijih autora u povijesti glazbe, u filmu koji je snimio jedan od najvažnijih autora dokumentarnih glazbenih filmova.

„I AM THE GORGON“ (nedjelja, 24. srpnja)

Glazbeni dokumentarac iz 2013. godine o jamajkanskom producentu Bunny Leeu, punog imena I am the Gorgon, Bunny Striker Lee And The Roots Of Reggae, a u glavnim ulogama su još i U Roy, Horace Andy, Lee “Scratch” Perry, Sly and Robbie, Johnny Clarke, John Holt i puno više… Pripovijeda Dennis Alcapone. Upoznajte na Filmsplash projekcijama jednog od najvažnijih producenata u povijesti reggae glazbe. Film ima engleski titl. Hrvatska premijera.

Izvor

Leave a Reply


5 − = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum