U porečkom muzeju otvara se multimedijalna izložba „Izgubljeno/Nađeno“

Izložba „Izgubljeno/Nađeno (Lost and Found)“ bit će otvorena u petak, 24. lipnja u 20 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine. Na izložbi će biti izloženi fotografski projekti autora Andyja Fabrykanta, Rossa T. Smitha, Cleo Wächter, Roberta Sironića i Petre Počanić te video rad Mīra Soaresa. Posjetitelji će također moći pogledati izbor multimedijalnih i video projekata odabranih u suradnji s platformom Slideluck, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u New Yorku koja promovira organizaciju fotografskih događanja i projekcija gdje se na jednom mjestu spajaju umjetnost i hrana. Umjetnici čiji će se radovi prikazivati su: Rafael Arocha, Marco Casino, Giovanni Chianese, Danny Ghitis, Ariane Pfannschmidt, Arianna Fraccon, Sonia Hamza, Samy St Clair, Rafa Raigón, Davide Palmisano, Dalibor Talajić te dvojac Jean Marc Caimi i Valentina Piccinni.

Petra Pocanic_Ferryboat_lightboxIzložba je koncipirana kao posveta putovanju shvaćenom kao načinu kretanja kroz prostor ili kao prolaz u kojemu se možemo izgubiti, ali ujedno i pronaći. Kao polazišna točka u radovima umjetnika koji će biti predstavljeni na izložbi izabran je koncept lutanja. Lutanje u formi procesa koji dozvoljava gubljenje sebe ima cilj shvaćanja i učenja te možda na samom kraju i pronalaženja.

Izabrani umjetnici djeluju u širem spektru medija, no dominantan je onaj fotografski koji je ujedno i značajan za stvaranje odnosa sa samim pojmom vremena. A vrijeme je, uz prostor, osnovno sredstvo u procesu gubljenja. Gubljenje vremena doslovno dozvoljava stvarima da se dogode, uzeti si vrijeme za prolaz kroz prostor znači i vidjeti stvari koje inače u žurbi, ne bismo ni primijetili.

Autorica koncepta, postava i kustosica izložbe je likovna pedagoginja i fotografkinja Sabina Damiani. Izložba će biti otvorena do 18. srpnja.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum