Plesna „Voćna salata“ – radionica s Koranom Daić i Nikicom Viličić

U suradnji sa Centrom ANZIP, Centrom za primjenu integriranog znanja, u prostorijama Aikido kluba Pula, Kraška 19, od 1. do 3. kolovoza održat će se ljetna radionica plesa i pokreta pod nazivom „Voćna salata“. Iskusne voditeljice, Korana Daić i Nikica Viličić u ovoj su radionici skladno ispreplele suvremene plesne tehnike, somatske prakse, autentični pokret i vokalno plesnu improvizaciju.Koncept radionice integrira strukturirani i istraživački pristup pokretu i plesu.

sdsd

Radionice su namijenjene svima koji se kroz pokret i ples vole izražavati, razgibavati i opuštati, unapređujući pritom svoj osobni rast i razvoj. Moguće je upisati se na kompletan trodnevno program ili, kroz „drop-in“ opciju, na samo jedan dan ili na pojedinačnu radionicu. Svakog dana program je sljedeći:

SUVREMENI PLES – 9:30-11:00 // fizički trening i improvizacija
SOMATSKE PRAKSE – 11:05-12:35 // osvještavanje i istraživanje tijela
AUTENTIČNI POKRET – 12:45-14:00 // razvijanje osobnog plesa i pokreta

Korana Daic rođena je 1976. godine u Zagrebu. Prvi kontakt sa plesom ostvarila je kroz plesne radionice Mile Rackov (1985.) u Zagrebu iz kojih je kasnije nastao plesni ansambl SEK- a (Studentskog eksperimentalnog kazališta), čiji je aktivni član bila do 1998. godine. Svoju edukaciju nastavlja prateći domaće i internacionalne plesne i kazališne radionice i seminare. Iskustvo stiče kao izvođač, i kreator/ kokreator u različitim projektima vezanim za pokret, ples, ulični teatar i lutkarstvo. Posljednju dekadu provela je u Amsterdamu gdje je završila program somatske terapije i edukacije Vocal Dance and Voice Movement Integration Somatic Practice s Patriciom Bardi (www.patriciabardi.com). Radila je kao gost predavač na Institutu za holističku terapiju i pedagogiju u Utrechtu (www.zoninstituut.nl). Kokreator je lutkarskog teatra za djecu “Theater Tique” (www.tique.nl). Trenutno kao somatski terapeut i edukator organizira radionice i tečajeve za djecu i odrasle, te nudi individualne bodywork tretmane (www.koranadaic.com).

Nikica Viličić rođena je 1974. godine u Zagrebu. Počinje plesati 1990. godine u Studentskom eksperimentalnom kazalištu (SEK) i od tada aktivno sudjeluje u plesnim te lutkarskim i kazališnim projektima, kao izvođač, autor i koautor. Završila je diplomski studij biologije i posljediplomski studij antropologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Plesnu edukaciju stekla je pohađajući brojne programe, seminare te radionice kod domaćih i stranih pedagoga (klasični balet, suvremene i moderne plesne tehnike, kontakt improvizacija), a iskustvo stiče sudjelujuči u projektima s djecom i odraslima. Nakon završenog učiteljskog programa iy Holističke pedagogije plesa i pokreta ( Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) stečeno znanje i iskustvo integrira te primjenjuje na svojim radionicama i tečajevima. Trenutno vodi tečajeve i radionice suvremenog plesa, dramsko-plesne radionice za djecu, režira i koreografira predstave za djecu, piše scenarije za kazališne predstave te sinkronizira crtiće i igrane serije.

 „Istražite i osvijestite sebe i svoje tijelo, oslobodite svoju kreativnost kroz pokret, ples i glas, pronađite svoj osobni autentični izraz, razgibajte se i zategnite na kreativan način.“ – stoji u pozivu na ovu zanimljivu radionicu, o kojoj više možete doznati ovdje, a prijaviti se i dodatne informacije možete potražiti na adresi: info@centar-anzip.hr

Leave a Reply


+ 2 = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum