USUSRET TREĆIM DANIMA MIRKA KOVAČA U ROVINJU

Književna manifestacija Dani Mirka Kovača ove se godine održava po treći put, u Rovinju, od 6. do 9. listopada.

dani-kovacaManifestacija počinje u četvrtak, 6. listopada u 20 sati u Multimedijalnom centru grada Rovinja svečanim otvaranjem na kojem će Seid Serdarević voditi razgovor sa Slobodanom Šnajderom, dobitnikom nagrade za najbolji roman.

U petak, 7. listopada u 12 sati, također u MMC-u, bit će održan okrugli stol na temu „Ljubav bez erekcije – rast nacionalizama i populizma u Europi“ i na kojem će govoriti Borka Pavičević, Teofil Pančić, Milan Rakovac, Srđan V. Tešin i Slobodan Šnajder, a moderirat će ih Vlaho Bogišić. U 17 sati, u MMC-u bit će održana projekcija dokumentarnog filma o Mirku Kovaču autorice Rade Radaković nakon čega slijedi okrugli stol na temu „U znaku romana“ i na kojem će govoriti Gábor Csordás, Katarina Luketić, Enver Kazaz, Vladimir Tabašević i Mića Vujičić uz moderaciju Tomislava Brleka. Program seli u kazalište Antonio Gandusio u 20 sati gdje će biti projiciran nagrađeni film „Ti mene nosiš“ nakon kojeg će Bruno Kragić voditi razgovor s redateljicom Ivonom Jukom.

U subotu, 8. listopada u 12 sati, u MMC-u će biti održan okrugli stol na temu „Sjećanja na raspad – o novim ratovima i izbjeglicama“, posvećen Alešu Debeljaku i na kojem će govoriti Slavenka Drakulić, Ivan Lovrenović, Aleš Črnič, Balša Brković, Branko Kukić i Milan Soklić, a moderator će biti Miljenko Jergović. U 20 sati, u kazalištu Antonio Gandusio bit će održana dodjela Nagrade Mirko Kovač koju će voditi Vojo Šiljak i Vlaho Bogišić, dok će glazbene točke izvesti Klarisa Jovanović, slovenska pjesnikinja i pjevačica u pratnji gitare, a za čitanje bit će zadužen Milivoj Beader.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum