Gradionica – Druženje s umjetnikom Sendoaom Cardosom u Gradskoj radionici

Projekcija filmova i razgovor sa Sendoaom Cardosom, mladim španjolskim redateljem koji će predstaviti svoj pristup umjetničkom djelovanju bit će održani u četvrtak, 20. listopada, u 20 sati, u sklopu programa Gradionica: Druženje s umjetnicima, u prostoru pulske Gradske radionice na Stoji.

sendoaSendoa Cardoso rođen je u Bilbau 1990. godine, a studirao je filmsku umjetnost na Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya u Barceloni. U svojim dokumentarcima na sažet, neposredan i senzibilan način predstavlja jednostavne živote ipak neobičnih ljudi.

Filmovi koji će biti prikazani su: nagrađivani „Bici Town“ o migrantu koji je smisao života pronašao u recikliranju i popravljanju bicikla. Drugi film „El Divino“ prikazuje portret Karola, jedinstvene osoba iz mjesta Old Port u Algorti, koji je oduvijek oblikovao svoj život oko vlastitih vrijednosti i umjetničkog talenta bez obzira na cijenu.

Program Gradske radionice Druženje s umjetnicima hibridni je program gdje se kroz dijaloški okvir pruža prostor za preispitivanje različitih stvaralačkih pristupa pri čemu se naglašava nematerijalna komponenta umjetničkog rada i temeljne vrijednosti osobnog umjetničkog pristupa. Razgovor je otvorenog tipa i odvija se u neformalnom prostoru Gradske radionice. Program je otvoren za javnost i nastoji pružiti uvid u djelovanje umjetnika različitih generacija i usmjerenja.

Programe Gradske radionice podržava Zaklada Kultura Nova

Izvor

Leave a Reply


+ 7 = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum