KINEDOK: PROJEKCIJA FILMA “TOTO I NJEGOVE SESTRE“ U DNEVNOM BORAVKU DC-A ROJC

Nakon ljetne pauze u Dnevni boravak Rojca vraćaju se projekcije KineDok dokumentaraca koje će biti prikazivane svakog ponedjeljka u mjesecu listopadu i studenom. Prva jesenska projekcija dokumentarnog filma bit će održana u ponedjeljak 17. listopada u 20 sati, a na programu je film „Toto i njegove sestre“.

toto_16septJedan od najhvaljenijih i najnagrađivanijih europskih dokumentaraca 2014. i 2015. godine, fascinantna je priča o desetogodišnjem Totu i njegovim starijim sestrama,Ani i Andrei. Dok im je majka u zatvoru, sestre nastoje održati privid normalnog i zdravog djetinjstva u siromašnom predgrađu Bukurešta prepunog droge, nasilja i kriminala. Za to vrijeme Toto strastveno uči plesati, čitati i pisati sa željom da pobjegne od sumorne svakodnevice koja ga okružuje. Redatelj je zabilježio nevjerojatno intimne trenutke Totova preuranjenog odrastanja i bijega od života koje mu je pripisalo kvartovsko podzemlje, pri tom postavljajući pitanje, možemo li od života dobiti više no što nam roditelji mogu ponuditi?

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. U 2016. bit će prikazano 15 dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe na 20 netradicionalnih lokacija u svakoj od zemalja sudionica; Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Norveškoj i Rumunjskoj.

Ulaz na sve projekcije u sklopu KineDoka je slobodan. Više informacija o programu KineDoka možete pronaći putem linka KineDok info.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum