2. Pulica u kaputu od 16. do 20. studenog – Dani dječjeg filma u Kinu Valli

Na konferenciji za medije održanoj u Kinu Valli predstavljen je program „2. Pulice u kaputu“. Javnosti su se obratili članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Tanja Miličić, direktorica Monte Librića, Slavica Ćurković te glumci i lutkari Teatra Naranča, Majkl Mikolić i Katja Rabar.

pulicaevent-1200x800„S posebnim ponosom drugu godinu za redom predstavljamo jesenju inačicu filmskog programa Pulskog filmskog festivala namijenjenog najmlađima. Animirani i igrani, nagrađeni na svjetskim filmskim festivalima, pomno selektirani naslovi jamče tjedan zabave i edukacije“, kazala je članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Tanja Miličić.

U Kinu Valli će se od 16. do 20. studenoga održati 2. Pulica u kaputu, koja se u filmskom dijelu sastoji od selekcije 11 dugometražnih i 11 kratkometražnih igranih i animiranih filmskih naslova, od kojih čak dvadeset premijernih u Hrvatskoj. Službeno otvaranje programa na rasporedu je u srijedu 16. studenog u 8.30 u Kinu Valli, a biti će upriličeno nastupima mladih i nadarenih gitarista OKUD „Istra“ Demetre Cerović i Gabriela Radovića. U 9 sati slijedi premijerna projekcija finskog igranog filma „Enina i Anina zima“.

Jutarnje projekcije filmova rezervirane su za vrtiće i škole i već su u cijelosti popunjene, dok su popodnevne namijenjene djeci, njihovim obiteljima i prijateljima. I ove godine će se održati Flip book radionica pod vodstvom Vibora Juhasa, radi se o dvosatnoj jednodnevnoj radionici izrade filmske knjige. Prijave su otvorene za škole i javnost, a rezervacije se vrše telefonski na 099 493 8354 ili putem e-pošte na fus@kinovalli.net.

Ovogodišnja Pulica u kaputu zasigurno želi biti više od mjesta gdje se udobno sjedi i uživa u gledanju filmova, stoga je u suradnji s Monte Librićem i Teatrom Naranča proširena dodatnim sadržajem poput Priča za laku noć, lutkarskim predstavama te mogućnošću kupovine dječjih knjiga i festivalskih suvenira. Sa željom da u sklopu Pulice u kaputu uključimo što veći broj djece i produbimo suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama, pozvali smo pulske dječje vrtiće da potaknu svoje mališane da nacrtaju svoj omiljeni lik iz crtića. Radovi će biti izloženi u foajeu Kina Valli. Za uređenje kino prostora zaslužna je Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a dodatne informacije o svim programima 2. Pulice u kaputu možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr ili www.kinovalli.net.

Izvor

Leave a Reply


6 + = 14

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum